Herkes hasta ettiğini sanıyordu ama uzman isim açıkladı! Havalar soğurken korkmanıza gerek kalmadı

Herkes hasta ettiğini sanıyordu ama uzman isim açıkladı! Havalar soğurken korkmanıza gerek kalmadı

Birçok insan tarafından soğuk su içmek hastalık nedeni olarak biliniyor. Lakin uzman isim yaptığı bir açıklamada soğuk suyun boğaz iltihabı yapmadığını açıkladı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Havaların ısınmasıyla birlikte serinlemek için soğuk su ve dondurma gibi yiyeceklere yöneliyoruz. Ancak, sıcak günlerde soğuk içecekler tüketmenin boğaz iltihabına yol açabileceği yönündeki yaygın inanç, bir yanılgıdan ibaret. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, bu konuda önemli açıklamalarda bulundu.

yeni-proje-8.jpg

SOĞUK SU HAKKINDA DOĞRU BİLGİLER

Prof. Dr. Özlü, soğuk su tüketiminin boğaz iltihabına yol açmadığını vurgulayarak, "Boğaz iltihabı, bademcik iltihabı veya faranjit gibi hastalıklar, virüsler ve bakteriler tarafından tetiklenen enfeksiyon kaynaklıdır. Yani soğuk su içmek bu tür hastalıklara neden olmaz" dedi.

SAĞLIK AÇISINDAN BİR TEHLİKE YOK

Soğuk suyun sağlık açısından bir zararının olmadığını belirten Özlü, "Yavaş yavaş ve keyifle soğuk su içmekte bir sakınca yok. Yaz aylarında su tüketmek, ister sıcak ister soğuk olsun, sağlığımız için oldukça önemlidir" şeklinde konuştu. Ancak aşırı sıcak veya soğuk içeceklerin hızla tüketilmesinin boğaz hücrelerinde hasar yaratabileceğini de ekledi.

yeni-proje-9.jpg

SONUÇ OLARAK...

Soğuk içeceklerden kaçınmak yerine, yaz aylarında yeterli su tüketimine odaklanmak en sağlıklı tercih olacak. Unutmayın, boğaz sağlığınız için en önemli faktör, içtiğiniz suyun sıcaklığı değil, genel hijyen ve enfeksiyonlardan korunma yöntemleridir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN