Hobi olarak başladığı işte resmen köşeyi döndü! 500 kilo üretiyor, kilosunu 400 TL’de satıyor

Hobi olarak başladığı işte resmen köşeyi döndü! 500 kilo üretiyor, kilosunu 400 TL’de satıyor

Samsun’da yaşayan bir vatandaş, hobi amaçlı başladığı işinde ciddi bir gelir elde etmeye başladı. Üretim konusunda önemli bir başarıya ulaşan Metin Koç, ürettiği balın kilosunu ise 400 liradan satışa çıkardı. İşte detaylar…

Samsun’un Vezirköprü ilçesinin Ağcaalan Mahallesi’nde yaşayan 60 yaşındaki Metin Koç, emekli olduktan sonra hobi olarak başladığı arıcılıkta büyük bir başarı elde etti. Kovan sayısını 25’e çıkaran Koç, yıllık 500 kilo bal üreterek, kilosunu 400 TL’den satıyor. Bu süreçte halk eğitim kurslarına katılarak edindiği bilgilerle işini daha da geliştirdi.

yeni-proje-4.jpg

ARICILIKLA HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Emekli olmadan önce arıcılık hayalini gerçekleştirmek için adım atan Metin Koç, “Hobi olarak başladım ama bu iş beni çok mutlu ediyor. Eğitimi sayesinde daha bilinçli bir üretim yapıyorum” dedi. Koç, arıların sağlığını ve bal kalitesini artırmak amacıyla kendi arı çiftliğinin önüne lavanta dikti.

yeni-proje-3-001.jpg

YENİ HEDEFLER: DAHA FAZLA KOVAN VE BAL ÜRETİMİ

Metin Koç, “Arıları yaylalara götürmek yerine, kendi arı çiftliğimizde doğal ortam oluşturmayı tercih ettim. Şu an mevcut kapasitemizle 500 kilo bal üretiyorum. Hem aile ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmak beni sevindiriyor” şeklinde konuştu. Gelecekte kovan sayısını ve bal üretimini daha da artırmayı hedefliyor.

Bal üretiminin hem kişisel hem de toplumsal faydalar sağladığını vurgulayan Koç, “Üretmek beni mutlu ediyor. Hedefim, arıcılıkta daha büyük başarılara ulaşmak” diye ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN