Sisam Adası'nda mülteci teknesi faciası: Ölü ve kayıplar var

Sisam Adası'nda mülteci teknesi faciası: Ölü ve kayıplar var

Sisam Adası açıklarında bir mülteci teknesinin batması sonucu üç kişi hayatını kaybetti, 25 kişi kayboldu; Yunanistan Sahil Güvenliği arama-kurtarma çalışmaları başlattı.

Komşu Yunanistan'ın Samos (Sisam) Adası açıklarında mülteci teknesinin battığı açıklandı. Yunanistan devlet televizyonu, bugün yaşanan olayda üç kişinin hayatını kaybettiğini, 25 kişinin ise kayıp olduğundan endişe duyulduğunu aktardı.

Reuters'ın haberine göre, Yunanistan Sahil Güvenliği, şu ana kadar beş mültecinin kurtarıldığını bildirdi. Arama-kurtarma çalışmalarının adanın kuzeybatısındaki Agios Isidoros'un kıyılarında devam ettiği, çalışmalara dört Sahil Güvenlik gemisi ve bir helikopterin katıldığı belirtildi. Mültecilerin Avrupa Birliği (AB) ülkelerine ulaşmak için kullandığı göç yollarının üzerinde bulunan Yunan adalarına 2015-2016 yıllarında yaklaşık 1 milyon mülteci gelmiş, bu kişilerin çoğu şişme botlarla adalara ulaşmıştı. Mülteci sayısı daha sonra düşüşe geçerken, geçen yıl yeniden yükselişe geçtiği belirtilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN