Tahliye edilen Dilan Polat'tan ilk röportaj: 'Bizi etkileşime kurban ettiler'

Tahliye edilen Dilan Polat'tan ilk röportaj: 'Bizi etkileşime kurban ettiler'

'Suç kaynaklı mal varlığı değerlerini aklama' suçlamasıyla yargılanan ve 10 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Dilan Polat ilk röportajını verdi. Polat, 'Bizi etkileşime kurban ettiler' mesajını vererek, "Sosyal medya mecralarının, reyting ve etkileşim arzusuyla büyük bir operasyon aygıtına dönüşmesi bizi bu durumla karşı karşıya bırakmıştır. Adalet etkileşim avcılığına kurban edilmiştir" dedi.

40 yıl hapis cezası talebiyle yargılanan Polat çiftinin tahliye edilmesine yönelik tepkiler sürerken, Dilan Polat ilk kez röportaj verdi.

Sabah gazetesinden Tuba Kalçık’a konuşan Polat, "Linç furyası sonrası sesimizi duyuramadık. Ama suçlamaların gerçek olmadığı ortaya çıktı" mesajını verdi.

Polat, “masumiyet karinesi”nin reyting nedeniyle yok edildiğini söyledi. Polat, "Hiçbir kuralın olmadığı sosyal medya mecralarının, reyting ve etkileşim arzusuyla büyük bir operasyon aygıtına dönüşmesi bizi bu durumla karşı karşıya bırakmıştır. Adalet etkileşim avcılığına kurban edilmiştir" ifadelerini kullandı.

'KAMUOYUNDA BİR LİNÇ FURYASI BAŞLADI'

Dilan Polat, “Her gün yeni bir iddia ortaya atılırken dikkat kesilenler, şimdi lehimize olan kanıtları, çürütülen iddiaları görmezden geliyor. Kamuoyu aylarca ortada bir kanıt olmadan yanlış yönlendirildi. Bir tane belge yoktu, düşünebiliyor musunuz? Daha iddianame bile hazırlanmamışken, soruşturma devam ediyorken ‘kara para’ dendi, ‘bahis’ dendi ve kimse çıkıp ‘hani belge?’ diye sormadı. Kamuoyunda bir linç furyası başladı ve sonrasında da sesimiz duyulmaz oldu” diye konuştu.

'BİZİ ETKİLEŞİME KURBAN ETTİLER!'

“Masumiyet karinesi”nin reyting nedeniyle yok edildiğini söyleyen Dilan Polat, “Soruşturmada gizlilik kararı vardı, bilgi sahibi değilken, ellerinde kanıt olmadan bizi etkileşime kurban ettiler. Kamuoyunda bir kesim de maalesef yapılan bu aleyhimize haberler karşısında tepki verdi. Kızmıyorum, önlerine ne sunulduysa onu gördü, dinledi insanlar ama keşke ‘Hani kanıtı?’ diye soran çıksaydı. Bir asılsız ihbardan ve hayatımızda hiç görmediğimiz, hükümlü insanların yalan beyanları yüzünden çok zor, çok acı olaylar yaşadık” dedi.

Dilan Polat cezaevindeki günlerini de şöyle anlattı:

“Aylarca kendimle çok hesaplaştım, yüzleştim, hatalarım var elbet. Farkında olmadan toplumun hassas noktalarını göz ardı eden paylaşımlar yapmışım. İşimin en önemli kısmı sosyal medyada içerik üreterek yürüyor. Bu çerçevede yaptığım ve daha önce dünyada birçok fenomen tarafından defalarca kez yapılan paylaşımlar toplumun gözüne ilk yapan benmişim gibi lanse edildi. Paylaşımların bir kısmı kesilerek öncesi veya sonrası yayınlanmadan bilinçli şekilde reyting uğruna kötü lanse edildi, aylarca aynı olumsuz videolar kesilerek her gün medyada kamuoyunda algı oluşturmak adına bilinçli şekilde yayınlandı.”

“Oysa dünyada başına ilk dolar takan ve içerik üreten fenomen ben olmadığım gibi, kocasından güller alan ilk kadın da ben değildim. Ki bu dolarlar sahteydi elbette” diyen Polat, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yaptığım gösterişli içerik paylaşımları, toplumda yaşanan ekonomik sıkıntılar da dikkate alınınca olumsuz tepki aldı, daha hassas, dikkatli davranmalıydım. Bu tarz paylaşımları tekrarlamayı düşünmüyorum. Sağduyulu, olumlu, toplumu rahatsız etmeyecek içerikler paylaşmaya özen göstereceğim.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN