0'dan 100'e öyle bir hızda çıkıyor ki... Xiaomi'nin 1.548 beygir gücünde elektrikli canavar

Bu otomobil 0'dan 100 kilometreye öyle bir hızda çıkıyor ki! Xiaomi'nin 1.548 beygir gücündeki elektrikli canavarı böyle görüntülendi! İşte haberin detayları...

TUNACAN ATALAY

Xiaomi, teknoloji dünyasında adından sıkça söz ettiren markalardan biri olarak şimdi de otomobil sektöründe devrim niteliğinde bir adım atıyor. Yeni elektrikli performans otomobili SU7 Ultra, teknik özellikleri ve tasarımıyla sınırları zorluyor.

ELEKTRİK MOTORLARININ GÜCÜ

Xiaomi SU7 Ultra prototipi resmi olarak görücüye çıkarıldı - LOG

Xiaomi SU7 Ultra'nın kalbinde yer alan elektrik motorları, inanılmaz bir performans sunuyor. 27.200 RPM dönme hızına ulaşabilen bu motorlar, 1.548 beygir gücünde enerji üretiyor. Bu güç sayesinde araç, 0'dan 100 km/saat hıza sadece 1,97 saniyede ulaşabiliyor. Ayrıca, 0'dan 200 km/saat hıza ise sadece 5,96 saniyede çıkabiliyor.

AZAMÎ HIZ VE AERODİNAMİK TASARIM

Xiaomi SU7 Ultra'nın azamî hızı 350 km/saati aşarak, otomobil severlere adeta hız tutkusu yaşatıyor. Tamamı karbon fiberden imal edilen kaportası sayesinde araç, 1.900 kg ağırlığında olup, 2.145 kg downforce üretiyor. Bu özellikler, aracın yolda daha stabil ve güvenli bir şekilde ilerlemesini sağlıyor.

PROTOTİPTEN GERÇEĞE

xiaomi-su7-ultra1.jpg

SU7 Ultra, şu an prototip aşamasında olsa da, performans değerleri ve teknik özellikleriyle otomobil dünyasında şimdiden büyük bir heyecan yaratmış durumda. Xiaomi'nin bu iddialı modeli, gelecekte hız rekorlarını alt üst edecek gibi görünüyor.

KARBON FİBER KAPORTA VE HAFİFLİK

Aracın tamamı karbon fiberden yapılan kaportası, ağırlık tasarrufu sağlayarak performansını artırıyor. 500 kilogramın üzerinde yükten kurtulan SU7 Ultra, 1.900 kg ağırlığıyla dikkat çekiyor. Bu hafif yapı, aracın hızlanma ve manevra kabiliyetini önemli ölçüde artırıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN