Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi

Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi

Vietnam’da sel ve heyelanlara neden olan Yagi Tayfunu nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 197’ye yaralanan sayısı ise 800'e yükseldi. Hükümete bağlı afet yönetim kurumundan yapılan açıklamada, kayıp 128 kişiyi arama çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Asya ülkelerinde etkili olan Yagi Tayfunu’nun en çok hasara yol açtığı Vietnam’da can kaybı artmaya devam ediyor.

Hükümete bağlı afet yönetim kurumundan yapılan açıklamada, toprak kaymaları ve sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 197’ye yükseldiği, 800 kişinin ise yaralandığı bildirildi. Açıklamada, kayıp 128 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Başkent Hanoi’deki bazı bölgelerde sel felaketinin etkilerinin devam ettiği öğrenilirken, sel nedeniyle ülkenin kuzeyindeki 200 bin hektarlık tarım alanı tahrip oldu.

Avustralya, Japonya, Güney Kore ve ABD gibi birçok ülke Vietnam’a yardım gönderdi.

NE OLMUŞTU?

Tayfun ilk olarak Filipinler ve Çin’de etkili olmuş, Cumartesi günü ise Vietnam’da karaya ulaşmıştı. Çin ve Filipinler’de 24 kişinin ölümüne yol açan tayfun dün de Tayland’ı etkisi altına almış ve 4 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN