Uganda, Malavi ve Kenya’dan ‘Çay Üçgeni’: Çocuk işçiliğiyle mücadele edilecek

Uganda, Malavi ve Kenya’dan ‘Çay Üçgeni’: Çocuk işçiliğiyle mücadele edilecek

Dünyanın birçok bölgesinde yetkililerin mücadele etmeye çalıştığı çocuk işçiliğine karşı Uganda, Malavi ve Kenya ‘Çay Üçgeni’ bildirisini imzaladı.

Kenya'nın Naivasha kentinde yapılan Çocuk İşçiliğini ve Zorla Çalıştırmayı Azaltmak için Yenilikçi Çözümler adlı forumda, Uganda, Malavi ve Kenya, çay tedarik zincirinde çocuk işçiliğiyle mücadele için önemli bir adım niteliğindeki "Çay Üçgeni" adlı bildiriyi imzaladı.

‘ÇOCUK İŞÇİLİĞİNE KARŞI ORTAK TAAHHÜT’

Birleşmiş Milletler Uluslararası Çalışma Örgütünden (ILO) yapılan açıklamaya göre, çocuk işçiliğinin ortadan kaldırılmasına yönelik ortak bir taahhüdü teşvik eden bildiride, sürekli bilgi alışverişinin ve kurumlar arası iş birliğinin geliştirilmesinin yanı sıra sorumlu ve etik çay üretim uygulamalarının geliştirilmesinin önemi vurgulandı.

Uganda, Malavi ve Kenya, bildiri kapsamında yıllık hibrit değişim girişimlerinde bulunacak. Taraflar, bu sayede işgücü uygulamalarını ve çocuk işçiliğinin ortadan kaldırılmasına yönelik yenilikleri tartışmak için sürekli iletişim içinde olacak.

Dijital bilgi deposu uygulamasıyla çocuk işçiliğiyle mücadelede başarısı kanıtlanmış analiz ve stratejilerin paylaşılacağı bir platform oluşturulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN