Trump’tan başkanlık sözü: Seçilirsem kendime af çıkarmam

Trump’tan başkanlık sözü: Seçilirsem kendime af çıkarmam

Önümüzdeki yıl ABD’de gerçekleşecek olan seçimlerde cumhuriyetçi kanattan aday olmayı planlayan Trump, hakkında açılan davalarda suçlu bulunur ve aynı zamanda 2024’te yapılacak seçimlerde de tekrar başkan seçilirse kendisi için af çıkarma ihtimalinin “olası olmadığını” belirtti.

Eski ABD Başkanı ve 2024 seçimleri için başkan aday adayı olan Donald Trump, yeniden başkan seçilmesi halinde hakkındaki davalara yönelik kendisi için af çıkarmayacağını kaydetti.

‘NEYİ YANLIŞ YAPTIM?’

ABD merkezli NBC’ye kendisine yöneltilen suçlamalar üzerine değerlendirmelerde bulunan Trump, masum olduğunu yineleyerek 2024 başkanlık seçimlerinde tekrar seçilmesi durumunda başkanlık af yetkisini kullanma ihtimaline ilişkin "Bunun pek olası olmadığını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Trump, "Neyi yanlış yaptım? Yanlış bir şey yapmadım. Yani seçime itiraz ettiğim için beni hapse mi atmak istiyorlar?” diye konuştu.

‘AYRILIRKEN KENDİMİ AFFEDEBİLİRDİM’

Beyaz Saray’daki görevi sırasında kendisine yöneltilen suçlamalara değinen Trump, “Bana kendimi affetme seçeneği sunuldu. Ayrılırken kendimi affedebilirdim. ‘Uğraştığın kişiler deli, kendini affet, hayatın çok daha kolay olacak’ dediler. Kendimi asla affetmeyeceğimi söyledim" ifadelerini kullandı.

2024 başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi partiden tekrar aday olan Trump, seçim kampanyalarının yanı sıra New York, Florida ve Georgia’da eyalet ve federal düzeyde açılan davalarla mücadele ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN