Polonya’da kurtarma ekipleri göçük altında kalan 78 madenci için sahada

Polonya’da kurtarma ekipleri göçük altında kalan 78 madenci için sahada

Polonya'da geçtiğimiz gün bir madende meydana gelen göçükte mahsur kalan 78 madencinin kurtarılması için ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

3,1 şiddetindeki sarsıntının ardından göçük meydana gelen Polonya'daki Rydultowy maden ocağında mahsur kalan 78 kişiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Yetkililer, kazada bir madencinin yaşamını yitirdiğini ve 17 kişinin yaşamını yitirdiğini duyururken, madeni işleten Polonya Kömür Madenciliği Grubu Sözcüsü Aleksandra Wysocka-Siembiga, Associated Press'e yaptığı açıklamada, yer altındaki güvenlik koşullarının, arama çalışmalarının gece boyunca devam etmesine olanak verecek şekilde iyileştiğini söyledi.

ARA VERİLMİŞTİ

Kurtarma ekipleri, sarsıntının tekrarlaması tehlikesi ve madendeki yüksek metan gazı varlığı nedeniyle dün çalışmalarına ara vermek zorunda kalmıştı.

Polonya Kömür Madenciliği Grubu’nun işlettiği maden sahalarında, bu yıl çok sayıda ölümcül kaza yaşanırken mayıstaki Myslowice-Wesola kömür ocağındaki göçükte üç madenci ölmüş, nisanda da aynı madende bir madenci hayatını kaybetmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN