Pakistan'da muson yağmurları sonucunda 5'i çocuk 9 kişi hayatını kaybetti

Pakistan'da muson yağmurları sonucunda 5'i çocuk 9 kişi hayatını kaybetti

Pakistan'ın batı ve güney bölgelerinde etkili olan aşırı Muson yağmurları, 5'i çocuk 9 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Bölgede yaşanan sel ve toprak kaymaları büyük hasara yol açtı.

Pakistan genelinde etkili olan aşırı yağışlar ve sellerin yol açtığı can kaybı artmaya devam ediyor. Son verilere göre, dünden bu yana Belucistan eyaletinde 5 çocuk, Hayber-Pahtunhva eyaletinde ise 4 kişi yaşamını yitirdi. Böylece, ülkedeki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı daha da yükseldi.

CAN KAYIPLARI ARTIYOR

Belucistan, Hayber-Pahtunhva, Sind ve Pencap eyaletlerinde etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle uyarılar devam ediyor. Pakistan Ulusal Afet Yönetimi Kurumu (NDMA), 31 Ağustos tarihinde yaptığı açıklamada, ülke genelinde son 24 saatte en az 20 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

1 Temmuz - 31 Ağustos tarihleri arasında, aşırı yağışlar ve seller nedeniyle 145’i çocuk olmak üzere toplam 285 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Ayrıca, bu dönemde 529 kişi de yaralandı.

MUSUN YAĞMURLARI BÜYÜK HASARA YOL AÇIYOR

Pakistan'ın birçok şehrinde her yıl temmuz-eylül aylarında etkili olan muson yağmurları, ülke genelinde büyük can ve mal kaybına neden oluyor. Bu dönemde yaşanan aşırı yağışlar, sel ve toprak kaymaları gibi felaketler, bölgede büyük hasara yol açıyor ve hayatı olumsuz etkiliyor.

Yetkililer, aşırı yağışların etkilerinin azaltılması ve sel felaketlerinin önlenmesi amacıyla vatandaşları uyarıyor ve gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguluyor. Özellikle riskli bölgelerde yaşayanların dikkatli olması ve olası sel durumlarına karşı hazırlıklı olmaları önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN