Kızıldeniz'de tansiyon yeniden yükseliyor: Husiler bu kez ABD uçak gemisini vurdu

Kızıldeniz'de tansiyon yeniden yükseliyor: Husiler bu kez ABD uçak gemisini vurdu

Husiler, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik düzenlediği saldırılara karşılık olarak Kızıldeniz'deki bir ABD uçak gemisine füze saldırısı düzenlediklerini açıkladı.

Husi sözcüsü Yahya Saree, Eisenhower uçak gemisine saldırı düzenlendiğini duyurdu. İran destekli grup daha önce ABD ve İngiltere'nin Hudeyde vilayetine düzenlediği saldırılarda en az 16 kişinin öldüğünü iddia etmişti.

Dünkü saldırıların bilançosu Husilerin kontrolündeki Al Masirah televizyonunda Hudeyde'de yaralı sivillerin tedavi edildiğini gösteren bir video ile duyuruldu. Saldırılarda en az 42 kişinin yaralandığı bildirildi.

'GERİLİME GERİLİMLE KARŞILIK VERECEĞİZ'

Husi yetkili Muhammed el-Buhaiti X'te yaptığı açıklamada "Amerikan-İngiliz saldırıları Filistin'i desteklemek için yürütülen askeri operasyonları sürdürmemizi engelleyemeyecek" dedi ve isyancıların "gerilime gerilimle karşılık verecekleri" uyarısında bulundu.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) X'te yaptığı açıklamada 13 Husi hedefine yönelik saldırılarda Yemen'in Husi kontrolündeki bölgelerinde ve Kızıldeniz üzerinde 8 insansız hava aracının "başarıyla imha edildiğini" duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN