Kilo kilo etler toplatılıyor! Binlerce ette listeria bakterisi tespit edildi: Bir lokması ölüme kadar götürüyor

Kilo kilo etler toplatılıyor! Binlerce ette listeria bakterisi tespit edildi: Bir lokması ölüme kadar götürüyor

Onlarca kişi bu bakteri yüzünden hastanede yattı! İki kişiyi öldürdü! Kilo kilo etler toplatılıyor! Uzmanlar uyardı, onları sakın almayın! Binlerce ette listeria bakterisi tespit edildi. Bir lokması ölüme kadar götürüyor...

ABD Gıda Güvenliği ve Denetim Dairesi (FSIS), listeria bakterisi bulaştığı tespit edilen binlerce kilo şarküteri et ürününün piyasadan toplatıldığını açıkladı. FSIS'in açıklamasına göre, patojenik bakteri türü Listeria monocytogenes bulaşan ürünler geri çekiliyor. Maryland Sağlık Kurumu tarafından toplanan bir numunenin pozitif çıkması üzerine bu adım atıldı.

FSIS'in duyurusunda “Sorun, FSIS'e Maryland Sağlık Kurumu tarafından toplanan bir numunenin L. monocytogenes için pozitif çıktığı bildirildiğinde tespit edildi” ifadesi yer aldı.

34 HASTA TESPİT EDİLDİ

FSIS, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) ve eyalet halk sağlığı kurumlarıyla iş birliği yaparak enfeksiyon salgınını araştırıyor. Dün itibariyle 13 eyalette 33 hastaneye yatış ve iki ölüm dahil olmak üzere toplamda 34 hasta tespit edildi.

TÜKETİCİLERE UYARI: TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON ŞART

Yetkililer, listeria bulaşmış ürünlerin aynı tezgahtaki diğer ürünlere bulaşma ihtimaline karşı uyardı. Perakende şarküterilerin tüm yiyecek ve yiyecek dışı yüzeylerini temizlemeleri ve dezenfekte etmeleri gerektiği vurgulandı. Ayrıca, şarküterideki açık etlerin ve peynirlerin atılması tavsiye edildi.

LİSTERİOSİS ENFEKSİYONU VE BELİRTİLERİ

Listeria monocytogenes bulaşmış gıdaların tüketimi, özellikle hamileler, 65 yaş üstü bireyler ve zayıf bağışıklık sistemine sahip kişiler için ciddi bir enfeksiyon olan Listeriosis’e yol açabilir. Listeriosis, ateş, kas ağrıları, baş ağrısı, ense sertliği, kafa karışıklığı, denge kaybı ve bazen ishal gibi belirtilerle kendini gösterir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN