Meloni hükümetinin reformları yetmedi! Yaralılar var: İtalya’da aynı cezaevinde yine isyan

Meloni hükümetinin reformları yetmedi! Yaralılar var: İtalya’da aynı cezaevinde yine isyan

İtalya'nın Milano şehrindeki bir çocuk cezaevinde çıkan isyanda mahkumların kaçmaya çalıştığı bildirilirken, sekiz kişinin yaralandığı ifade edildi. Gün ağarana kadar süren olayların ardından konuşan polis sendikası yetkilisi, Meloni hükümetinin yaptığı reformların aşırı yoğun hapishanelerdeki sorunlara çare olmadığını kaydetti.

İtalyan basınında çıkan haberlere göre, önceki ay da benzer olayların yaşandığı Milano’daki Beccaria Çocuk Cezaevi'nde dün akşam yerel saatle 22.00 sularında isyan çıktı.

Bazı koğuşlarda yatakların ateşe verildiği olaya cezaevindeki 58 mahkumun tamamının katıldığı aktarılırken, bazı mahkumların da kaçmaya çalıştıkları kaydedildi. Ayrıca, ilk aşamada cezaevi duvarını aşarak kaçmayı başaran dört mahkumun ilerleyen saatlerde yakalandığına işaret edildi.

‘SABAHA KADAR SÜRDÜ’

Olaylar sebebiyle itfaiye ve güvenlik güçlerinin, cezaevine çıkan yolları kordon altına aldığı bilgisine yer verilen haberlerde, ardından da isyana ve yangına müdahale ettikleri belirtildi. Haberlerde, en az 8 kişinin yaralandığı olayların sabah saatlerinde yatıştığı kaydedildi.

Cezaevi Polisleri Sendikası (UILPA Polizia Penitenziaria) Genel Sekreteri Gennarino De Fazio, basına yaptığı açıklamada, Milano Beccaria Çocuk Cezaevi’nde dün gece ciddi olayların yaşandığını ifade etti.

İsyan çıkaran bazı mahkumların cezaevinin dışına açılan kapıya ulaşarak buradan kaçma girişiminde bulunduğunu dile getiren De Fazio, az sayıdaki güvenlik görevlisinin hapishanedeki durumu kontrol altına almaya çalıştığını kaydetti.

‘İKTİDAR SİSTEMİ İYİLEŞTİRMİYOR’ ELEŞTİRİSİ

De Fazio, mevcut iktidarın, 25 yıllık dikkatsiz ve kötü idareden kaynaklı karışık bir ceza sistemini miras aldığını ancak bu konuyu iyileştirmeye yönelik çok az şey yaptığını savundu.

İtalya'da cezaevleri, bir süredir aşırı yoğunluk, çalışan görevli sayısının yetersiz olması ve de dönem dönem mahkumlara kötü muamele gibi haberlerle gündeme gelirken, Giorgia Meloni liderliğindeki sağ koalisyon hükümeti, temmuz ayında cezaevlerindeki aşırı yoğunluğa karşı kanun hükmünde kararname çıkarmıştı.

yeni-proje-1-001.jpg
İtalya Başbakanı Giorgia Meloni

Hükümet, bununla bin kadar yeni ceza infaz memurunun alınmasını ve cezaevlerindeki aşırı yoğunluğu azaltacak tedbirleri hızla uygulamaya koymayı amaçlıyor. Kararname, ceza indirimi prosedürlerini sadeleştirme, uyuşturucu bağımlısı ya da psikolojik sıkıntıları olan mahkumların cezalarının bir bölümünü yatılı tesislerde rehabilitasyon ve yeniden sosyal entegrasyon programlarında geçirmelerini öngörüyor. Muhalefet ise kararnameyi yeterli bulmuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN