İşte dünyanın en eski ormanı: Bilim insanları 30 yıldır araştırıyordu

İşte dünyanın en eski ormanı: Bilim insanları 30 yıldır araştırıyordu

İngiltere'nin Güneybatı kıyılarında yer alan falezlerde, bilim insanları tarafından dünyanın bilinen en eski fosilleşmiş ormanının bulundu. Bulunan ağaçlar, palmiye ağaçlarını andırıyor ve günümüzdeki ağaçların "prototipi" olarak kabul ediliyor.

Bilim insanları, İngiltere'nin Güneybatı kıyılarında bulunan falezlerde, dünyanın bilinen en eski fosilleşmiş ormanını keşfettiklerine inanıyor. Somerset bölgesindeki Minehead'deki kumtaşından oluşan yüksek rakımlı falezlerde bulunan fosilleşmiş orman, Cambridge ve Cardiff Üniversiteleri'nden araştırmacılar tarafından keşfedildi.

EN ESKİ AĞAÇLAR

Bu keşif, Britanya'daki en eski fosilleşmiş ağaçlar ve dünyanın da bilinen en eski ağaçları olarak kaydediliyor.

Bulunan ağaçlar, palmiye ağaçlarını andırıyor ve günümüzdeki ağaçların "prototipi" olarak kabul ediliyor. En büyükleri iki ila dört metre uzunluğunda olan ağaçların fosilleri, çevreyi nasıl şekillendirdiklerini ve yüzlerce milyon yıl önce nehir yataklarını ve kıyı şeritlerini nasıl dengede tuttuklarını gösteriyor.

'30 YILDIR BU TÜR AĞAÇLARI ARAŞTIRDIM'

BBC'de yer alan habere göre; araştırmanın yazarlarından olan Cardiff Üniversitesi Dünya ve Çevre Bilimleri Fakültesi'nden Dr. Christopher Berry, "Dünya genelinde 30 yıldır bu tür ağaçları araştırdığımdan, ağaç gövdelerinin fotoğraflarını ilk gördüğümde ne olduklarını anladım" dedi. Berry ayrıca, bu ağaçları evine çok yakın bir yerde görmekten büyük bir heyecan duyduğunu belirtti ve bulguların, bu ağaçları ilk kez büyüdükleri yerlerde görmelerinin önemini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN