Yunanistan'dan anti-dron sistemi

Yunanistan'dan anti-dron sistemi

Yunanistan, İnsansız Hava Araçlarını araçlarını tespit ve imha için anti-drone sistemini meclise sunacak. Savunma Bakanı Dendias, bu sistemin savunma gücü için şart olduğunu belirterek "Yürüttüğümüz politikanın ufku sadece Türk-Yunan anlaşmazlığı olamaz. Ufkumuz Balkanlardır, Doğu Akdeniz'dir" dedi.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, ülkesinin İnsansız Hava Araçlarını (İHA) tespit ederek gerektiğinde etkisiz hale getirecek yeni anti-dron sistemine ilişkin planlamasının birkaç gün içinde meclise sunulacağını bildirdi.

1kapakresim.jpg

Dendias, Kızıldeniz'de seyrüsefer güvenliğine yönelik Aspides misyonunu katılacak Yunan Silahlı Kuvvetlerine ait "Spetsai" isimli firkateyni Salamina Limanı'nda ziyaret etti.

'BİRKAÇ GÜN İÇİNDE MECLİSE SUNULACAK'

Burada konuşma yapan Dendias, Doğu Akdeniz ve Kızıldeniz'deki durumun Aspides misyonunun sürdürülmesini zorunlu kıldığını ifade etti.

Dendias, Yunanistan'ın oluşturmak istediği, İHA'ları tespit ederek tehlike halinde etkisiz hale getirecek anti-dron sistemine ilişkin planını birkaç gün içinde meclise sunacağını söyledi.

'UFKUMUZ SADECE TÜRK-YUNAN ANLAŞMAZLIĞI OLAMAZ'

Savunma gücünün ülke için bir seçenek değil, ulusal var oluş için bir şart olduğunu savunan Dendias, "Yürüttüğümüz politikanın ufku sadece Türk-Yunan anlaşmazlığı olamaz. Ufkumuz Balkanlardır, Doğu Akdeniz'dir." diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN