İsrail’in Kayserya kentine İHA saldırısı: Netanyahu’nun evi hedefteydi

Lübnan'dan fırlatılan bir insansız hava aracı, İsrail'in Kayserya kentine isabet etti. Başbakanlık Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada Netanyahu'nun evine İHA ile saldırı girişiminde bulunulduğu, olay sırasında Netanyahu ve eşinin evde olmadığı belirtildi.

İsrail'in kuzeyindeki Kayserya kentinde, Lübnan'dan fırlatılan bir insansız hava aracı (İHA), Başbakan Binyamin Netanyahu'nun konutunun da bulunduğu bölgeye isabet etti.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan’dan hava sahasına giren üç İHA’nın tespit edildiği, ikisinin imha edildiği belirtilirken, bir İHA’nın Kayserya’daki bir yapıya isabet ettiği ancak yaralı olmadığı belirtildi.

Başbakanlık Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada Başbakan'ın Kayserya'daki evine insansız hava aracı (İHA) ile saldırı girişiminde bulunulduğu, olay sırasında Netanyahu ve eşinin evde olmadığı belirtildi.

Saldırı sırasında Tel Aviv yakınlarındaki Herzliya’da bulunan Mossad ve askeri siber istihbarat birimi "8200 Birimi"nin yer aldığı Glilot Üssü'nde alarmlar devreye girdi.

İsrail ordusu, başka bir İHA’nın bölgeye sızdığına dair bir tehdit bulunmadığını açıkladı.

İsrail polisi, Kayserya’da İHA'nın bir binaya isabet etmesi üzerine bölgede geniş çaplı arama ve güvenlik çalışmaları başlattı.

NETANYAHU’NUN EVİNİN ÇEVRESİNDE GÜVENLİK ARTIRILDI

Netanyahu’nun evinin çevresine ek güvenlik birlikleri gönderilirken, kentte bazı yollar geçici olarak trafiğe kapatıldı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Netanyahu’nun konutunun etrafındaki beton bloklar ve güvenlik yapıları dikkat çekerken, sağlık ve güvenlik ekiplerinin yoğun bir şekilde olay yerinde toplandığı görülüyor.

Aynı şekilde, sosyal medyada dolaşan bir görüntüde bölgede uçuş yapan bir helikopterin yanından İHA'nın geçtiği ve ardından saldırı alarmları çaldığı dikkati çekiyor.

Hizbullah'tan, saldırıya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN