Kış fena bastıracak! Bilecik, Sivas, Kırklareli, Balıkesir, Çanakkale... Meteoroloji'den kar ve sağanak uyarısı

Kış fena bastıracak! Bilecik, Sivas, Kırklareli, Balıkesir, Çanakkale... Meteoroloji'den kar ve sağanak uyarısı

Bilecik, Sivas, Kırklareli, Balıkesir, Çanakkale... Önlemini almayan yandı! Kış çok erken geldi. Meteoroloji o kar ve sağanak uyarısında bulundu...

Aşırı sıcaklardan sonra sert bir kış kapıda. Meteorolojinin son raporuna göre o bölgelere kar ve sağanak uyarısı yapıldı.

Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde beklenen hava durumu ile ilgili son değerlendirmeler yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, Türkiye’nin kuzey ve doğu bölgeleri parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava ile karşı karşıya. Marmara'nın kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Bilecik ve Sivas çevreleri, Kırklareli’nin kıyı kesimleri ile Çanakkale ve Balıkesir’in kuzey kıyılarında yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor.

KAR VE KARLA KARIŞIK YAĞMUR UYARISI

Kastamonu ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülüyor. Diğer bölgelerde ise havanın az bulutlu ve açık geçmesi tahmin ediliyor. Ancak, Karadeniz kıyılarında yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI NORMALLERİN ALTINDA OLACAK

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği öngörülüyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda ise güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 kilometre/saat) olacağı tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumu ve günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle sıralanıyor:

  • Ankara: Parçalı bulutlu, 14°C

  • İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, 16°C

  • İzmir: Parçalı ve az bulutlu, 23°C

  • Adana: Parçalı ve az bulutlu, 25°C

  • Antalya: Parçalı ve az bulutlu, 27°C

  • Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, 16°C (Yağışların öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.)

  • Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, 16°C (Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.)

  • Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı, 7°C

  • Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu, 18°C

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN