Soğuk hava balık tezgahlarını yaktı: Palamut 80 liradan 120 liraya çıktı

Soğuk hava balık tezgahlarını yaktı: Palamut 80 liradan 120 liraya çıktı

Henüz kış gelmeden bazı bölgeler kara ve soğuğa teslim oldu. Denizlerde av sezonu 1 Eylül'de açıldı ancak son günlerde balıkçılar soğuk nedeniyle denize açılamadı. Ağa takılmayan balıklar ise tezgahta etikete yansıdı.

Denizlerde av yasağı 1 Eylül'de bitti. Balıkçılar yaklaşık 2 aydır tezgahları palamutla doldurdu. Ancak etkili olan soğuk balık fiyatlarını olumsuz etkilemeye başladı. Balıkçılar denize açılamadı, tezgahlar boş kaldı, fiyatlar arttı.

PALAMUT 80 LİRADAN 120 LİRAYA ÇIKTI

Balıkçı esnaflarından Mehmet Örseloğlu, balık fiyatlarının hava durumuna bağlı olduğunu belirtirken, “Palamut dünden beri havanın sert oluşundan dolayı fiyatı yukarı çıktı. Şu anda palamut var ancak az geldi, az gelince fiyatı yukarı çıktı. Dün 100 TL olan palamudu bugün 120 TL’ye satıyoruz. Palamut bundan sonra havanın ve avının durumuna göre fiyatı belli olacak. Bir hafta önce 70-80 TL’ye satılıyordu bugünden itibaren 120 TL’ye satılıyor. Diğer balık çeşitlerimizin fiyatı hamsi 200 TL, istavrit 125 TL, mezgit 125 TL’ye satılıyor." şeklinde konuştu.

'BÖYLE BEREKETLİ SEZON GÖRMEDİM'

Balıkçı esnaflarından Emin Avcı ise, “Hava muhalefetinden dolayı balıklar fiyatlı. Balık az geldiği için fiyatı da yukarı çıktı. Dün 100 TL civarında idi bugün 120 TL. Bir hafta önce 80-90 TL idi dolayısıyla bugün biraz artış oldu. Palamutlar 1 kilo 200 gram kadar geliyor. Diğer balık çeşitlerinin fiyatı ise istavrit 125 TL, irisi 250-300 civarında, mezgit boyutuna göre 100 TL’den 400 TL’ye kadar değişiyor, çinakop 300 TL, sarıkanat 400-450 TL. Yağmur yağdı, palamut irilenmeye başladı. şu an tam yenme zamanı yağlandı. Palamut her an gidebilir, şu an tuzlama yapabilirler. Uzun zamandan beri bu sektördeyim, böyle bereketli sezon görmedim.” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN