İran Dini Lideri Hamaney'den Sinvar'ın ölümüne ilişkin açıklama: Hamas yaşamaya devam edecek

İran Dini Lideri Hamaney'den Sinvar'ın ölümüne ilişkin açıklama: Hamas yaşamaya devam edecek

İran Dini Lideri Hamaney, İsrail saldırısında öldürülen Hamas Lideri Yahya Sinvar'ın ölümüne ilişkin açıklama yayımladı. Hamas'ın 7 Ekim'deki İsrail'e gerçekleştirdiği saldırıyı hatırlatan Hamaney, "Direniş cephesi, Sinvar’ın şehadetiyle duraksamayacaktır. Hamas yaşıyor ve yaşamaya devam edecek.” dedi.

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, 17 Ekim'de İsrail güçleri tarafından öldürülen Hamas Lideri Yahya Sinvar için taziye mesajı yayımladı.

Mesajında Sinvar ve Hamas'tan övgüyle söz eden Hamaney, Sinvar'ın 7 Ekim'de "düşmana" unutulmaz bir darbe indirdiğini vurgulayarak, “O, direnişin zalim ve işgalci düşmana karşı kararlılıkla direnen parlak bir yüzüydü. Akıl ve cesaretiyle onlara ağır darbeler vurdu. Şerefiyle şehitlik mertebesine yükseldi.” ifadelerini kullandı.

'ŞEHADETTEN DAHA LAYIK BİR SON OLAMAZ'

Şeyh Ahmed Yasin, Fethi Şikaki, Abdulaziz Rantisi ve İsmail Haniye'nin ölümünü hatırlatan Hamaney, “Onun gibi ömrünü zalim ve işgalci düşmana karşı mücadeleyle geçiren biri için, şehadetten daha layık bir son olamaz. Elbette kaybı direniş cephesi için acı verici ancak bu cephe, Şeyh Ahmed Yasin, Fethi Şikaki, Abdulaziz Rantisi ve İsmail Haniye gibi öne çıkan liderlerinin şehit olmasıyla durmadığı gibi Sinvar’ın şehadetiyle de Allah’ın izniyle duraksamayacaktır. Hamas yaşıyor ve yaşamaya devam edecek.” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN