Trump: Sinvar'ın ölümü Gazze'de barışı kolaylaştıracak

Trump: Sinvar'ın ölümü Gazze'de barışı kolaylaştıracak

ABD'de Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, Michigan'daki seçim kampanyası sırasında, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldürülmesinin Gazze'deki barış sürecini kolaylaştırabileceğini söyledi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu öven Trump, ABD Başkanı Joe Biden'ı ise Netanyahu ve İsrail ordusunu geri tutmaya çalışmakla eleştirerek, Biden’ın daha sert bir tutum sergilemesi gerektiğini savundu.

ABD'de Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, Michigan'da seçim kampanyası sırasında yaptığı konuşmada ilk kez, İsrail saldırısında hayatını kaybeden Sinvar hakkında konuştu.

"Hamas liderinin öldürülmesinin ardından barışın daha kolay olup olmayacağı" sorusuna Trump, "Daha kolaylaştıracağını düşünüyorum." yanıtını verdi.

'NETANYAHU İYİ İŞ ÇIKARIYOR'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya övgüde bulunan Trump, "Netanyahu iyi iş çıkarıyor." dedi. Ayrıca, ABD Başkanı Joe Biden'ı, İsrail ordusunu ve Netanyahu'yu geri tutmaya çalışmakla eleştirdi.

Trump, Biden'ın aksine daha sert bir yaklaşım benimsenmesi gerektiğini savundu, yakında Netanyahu'yu arayıp görüşmek istediğini de söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN