Valilikten çiftçilere uyarı! Hafta ortasına kadar devam edecek: Önlem almayan büyük kayıp yaşar

Valilikten çiftçilere uyarı! Hafta ortasına kadar devam edecek: Önlem almayan büyük kayıp yaşar

Valilik sosyal medya hesabından çiftçileri uyardı. 3 il için riskli bir süreç başlıyor. Önümüzdeki hafta ortasına kadar devam edecek...

Birçok ilimizde hava sıcaklıkları aniden düştü. Aniden düşen sıcaklıkların ardından meteoroloji uyarılarını yapmaya başladı. Üç il için meteoroloji uyarılarından sonra valilik çiftçileri için önemli bir uyarı yayınladı.

Uşak Valiliği, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli’nin yüksek kesimlerinde zirai don beklendiğini duyurdu. Valilik, özellikle tarımsal faaliyetlerde bulunan vatandaşlara bu duruma karşı önlem almaları çağrısında bulundu.

ZİRAİ DON RİSKİ VAR

Uşak Valiliği’nin paylaşımında, meteorolojik değerlendirmelere göre zirai don riskinin önümüzdeki hafta ortasına kadar devam edeceği belirtildi. Açıklamada, tarımla uğraşan vatandaşların, bulundukları bölgedeki tahmin ve uyarıları yakından takip etmeleri gerektiğine vurgu yapıldı. Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Yapılan son değerlendirmelere göre Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli’nin yüksek kesimlerinde zirai don hadisesi beklenmektedir. Zirai don riskinin gelecek hafta ortasına kadar devam edeceği tahmin edildiğinden tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın kendi bölgelerindeki tahmin ve uyarıları dikkatle takip etmeleri önem arz etmektedir.”

Uşak Valiliğinden zirai meteorolojik uyarı

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN