İş yerinde sigara molasına çıkanlara kötü haber! Patronlar bunu duyunca izin vermeyecekler

İş yerinde sigara molasına çıkanlara kötü haber! Patronlar bunu duyunca izin vermeyecekler

Almanya'da yapılan yeni bir araştırma, sigara içen çalışanların haftada iki saatten fazla süresini sigara molalarına ayırdığını ve bu durumun yılda 2.5 haftalık iş kaybına neden olduğunu ortaya koydu. İşte detaylar...

Almanya’da iş dünyasını sarsan bir araştırmaya göre, sigara molaları iş verimliliği açısından önemli bir tehdit oluşturuyor. Sigara içen bir çalışanın günde ortalama 25 dakika süresini sigara molalarına ayırdığı ve bu sürenin yılda 92 saate yani 2.5 haftaya denk geldiği belirlendi. Uzmanlara göre, işverenler için maliyetleri artıran bu durum, çalışanların yıllık üretkenliğinde düşüşe neden oluyor.

İŞ VERİMLİLİĞİ VE ÇALIŞMA SAATLERİ ÜZERİNDE ETKİLERİ

Anket verilerine göre, her bin sigara içen çalışandan yüzde 18’i günde üç ya da dört kez sigara molası veriyor. Bu molalar, yıllık izin süresine denk bir kayıp oluştururken, iş yerlerinde verimliliği düşürüyor ve iş yükünü artırıyor. İş dünyası temsilcileri ise sigara molalarının yönetimi konusunda alternatif çözümler arıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN