Sakaryalılar 8 yıldır bekliyordu: 29 Ekim’de açılışı yapılacak, hayırlı olsun

Sakaryalılar 8 yıldır bekliyordu: 29 Ekim’de açılışı yapılacak, hayırlı olsun

Sakarya’da sekiz yıl önce seferlerine ara verilen ADARAY, yeniden raylara dönmek üzere test sürüşlerine başladı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) iş birliğiyle trenin güzergahındaki raylar ve duraklar yenilendi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, vatandaşlara ekonomik, güvenli ve konforlu ulaşım sağlamak amacıyla çalışmaların sürdüğü belirtildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın daha önce Sakaryalılara ADARAY’ın yeniden hizmete gireceğini duyurduğu hatırlatılarak, bu süreçte belediyenin TCDD ile yakın temas içinde çalışmalara başladığı ifade edildi.

img-5389.jpeg

Adapazarı ile Arifiye arasında yeniden hizmet verecek olan ADARAY için tren rayları ve duraklar kapsamlı bir yenileme sürecinden geçti. Vatandaşların güvenli bir yolculuk yapabilmesi için raylar kontrol edildi, 7 istasyonda çevre düzenlemeleri yapıldı; kaldırımlar, bordür taşları, uyarı levhaları, banklar ve aydınlatmalar yenilendi.

Açıklamada, uzun bir aradan sonra toplu taşıma kullanıcılarının heyecanla beklediği ADARAY’ın, Arifiye’den hareket ederek Mithatpaşa’ya ulaştığı ve burada bazı kontrollerden geçtiği belirtildi. Parçaları entegre edilen tren, yıllar sonra Adapazarı Tren Garı’na yanaştı.

ADARAY’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na kadar Adapazarı-Arifiye hattında test sürüşleri yapacağı ve ilk seferin Cumhuriyet Bayramı sabahında gerçekleşeceği kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN