Norveç’te sosyal medya kullanımına karşı yeni adım: Yaş sınırı artırılacak

Norveç’te sosyal medya kullanımına karşı yeni adım: Yaş sınırı artırılacak

Norveçli yetkililer, sosyal medya kullanımında yaş sınırını artıracaklarını bildirdi. Yeni düzenlemeyle çocukları ‘algoritmaların gücünden’ korumayı amaçladıkları kaydedilirken, kontrollerin de sıkılaştırılacağı belirtildi.

13 yaş altındaki çocukların sosyal medya kullanamadığı Norveç’te Başbakan Jonas Gahr Store, yaş sınırını 15’e yükselteceklerini söyleyerek çok daha sıkı kontroller getirmeyi planladıklarını duyurdu.

Yeni düzenleme ayrıca, Netflix gibi yayın platformlarının 15 yaş altındakilerin kişisel verilerinin toplamasını da engelleyecek.

‘ÇOCUKLARIN PASİF OLMAMASI İÇİN’

Ülkede yasağa rağmen sosyal medya kullanımının 9 yaşa kadar indiği söylenirken, Başbakan Store, yeni planla çocukları "algoritmaların gücünden" korumayı amaçladıklarını belirterek “Çocuklar sosyal medyadaki zararlı içeriklerden korunmalı” diye konuştu.

“Bunun zorlu bir mücadele olduğunu biliyoruz çünkü burada güçlüler var ama aynı zamanda siyasetin de gerekli olduğu yer burası. Ekranda her şey çok hızlı gerçekleştiği için çocukların tek fikirli ve pasif hale gelmesine neden olabilir” dedi.

EKRAN BAĞIMLILIĞIYLA MÜCADELE

Bu hamle, Fransa, ABD ve Avustralya da dahil olmak üzere birçok ülkenin ekran bağımlılığını azaltmak ve çocukları uygunsuz içeriklere erişmekten korumak amacıyla düzenlemeler getirmesiyle birlikte geldi.

Bu yılın başlarında Fransa'daki 200 okul, 15 yaşına kadar olan öğrencilerin okul saatleri içinde akıllı telefon kullanmasını engelleyen bir "dijital mola" test etmeye başlamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN