Gıda sahtekarları sınır tanımıyor: 75 TL'ye sucuk yapıp 250 TL'ye sattılar

Gıda sahtekarları sınır tanımıyor: 75 TL'ye sucuk yapıp 250 TL'ye sattılar

Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen gıda denetimlerinde ortaya çıkan manzara, vatandaşları şoke etti. Bir şahsın 75 TL'ye mal ettiği sucuğu sosyal medyada 250 TL'ye satması ve bir başka şahsın ise pamuk ve soya yağlarını karıştırarak sahte zeytinyağı üretmesi, gıda güvenliği konusunda ciddi endişeleri artırdı. Yapılan operasyonda elde edilen görüntüler, gıda üretim koşullarının ne kadar kötü olabileceğini gözler önüne serdi.

Afyonkarahisar'da düzenlenen gıda denetimleri, beklenmedik bir sonuçla karşılaştı. Gıda sahtekarlığı yapan şahıslara yönelik yapılan operasyonda, uyuşturucu madde de ele geçirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, bir şahsın 75 TL'ye mal ettiği sağlıksız sucukları sosyal medya üzerinden 250 TL'ye sattığı belirlendi. Ayrıca, bir başka şahsın ise pamuk ve soya yağlarını karıştırarak sahte zeytinyağı ürettiği tespit edildi.

Yapılan aramalarda, 380 kilogram içeriği değiştirilmiş sucuk, 400 litre sahte zeytinyağı, 324 gram kubar esrar ve 40 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Olayın ardından gözaltına alınan şahıslar hakkında soruşturma başlatıldı.

Olayın ardından gözaltına alınan şahısların olduğu bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN