İran'ın BM Daimi Temsilciliği: Netanyahu'ya İHA saldırısını Hizbullah yaptı

İran'ın BM Daimi Temsilciliği: Netanyahu'ya İHA saldırısını Hizbullah yaptı

İran’ın BM Daimi Temsilciliği, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun evine yapılan İHA saldırısının arkasında Lübnan Hizbullahı'nın bulunduğunu açıkladı.

İran’ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun evinin bulunduğu bölgeye düzenlenen insansız hava aracı (İHA) saldırısının Lübnan Hizbullahı tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu.

Lübnan'dan fırlatılan insansız hava aracı, İsrail'in kuzeyinde Kayserya kentinde Başbakan Netanyahu'nun konutunun da bulunduğu bölgeye isabet etmişti.

İRAN, HİZBULLAH'I İŞARET ETTİ

İran'ın BM Daimi Temsilciliği, olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Temsilcilik, İran'ın olayla ilgisinin olup olmadığına ilişkin açıklamasında, "Bu eylem Lübnan Hizbullahı tarafından gerçekleştirilmiştir." değerlendirmesini yaptı.

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada da Netanyahu'nun Kayserya'daki evine doğru bir İHA fırlatıldığı belirtilmişti.

Olay sırasında Netanyahu ve eşinin evde olmadığı ve yaralanan olmadığı iddia edilen açıklamada, konuya ilişkin detaylı bilgi verilmemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN