Böyle doktor olmaz olsun! Yenidoğan hemşiresinden şok eden yeni itiraf: Her detayı kan dondurdu

Böyle doktor olmaz olsun! Yenidoğan hemşiresinden şok eden yeni itiraf: Her detayı kan dondurdu

Son günlerin en önemli gündemlerinden biri olan “yenidoğan bebeklerin ölmesi” hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Yenidoğan hemşiresi duyanları şaşkına çeviren bir açıklama yaptı. İşte detaylar…

Yenidoğan çetesi skandalı, Türkiye’de derin bir infiale yol açtı. Ülkede sağlık sistemine güveni sarsan bu olayda, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan çete üyelerinin ifadeleri, korkunç detayları gün yüzüne çıkardı. Hemşire Hasan Basri Gök, şok edici itiraflarla hastanelerde yaşanan usulsüzlükleri ortaya koyarken, meslektaşı Hakan Doğukan Taşçı da bu karanlık sürecin içinde nasıl yer aldığını anlattı.

yeni-proje-6.jpg

YENİ DOĞAN BEBEKLER İÇİN KORKUNÇ OYUN

Yenidoğan çetesi, sağlıklı bebeklere gereksiz tıbbi işlemler uygulayarak SGK’dan fazla ücret almak amacıyla hastanelerde dolandırıcılık yapıyordu. Hemşire Hasan Basri Gök, ifadesinde, "Yoğun bakıma gelen bebeklerin durumu kötü değilken, SGK’ya kesilen faturalarda usulsüzlük yapılıyordu. Fırat Sarı, kan gazı parametrelerini manipüle ederek hastane gelirlerini artırıyordu" dedi. Gök, hastaneye gelen bir bebeğin durumu hakkında, "Bebek geldiğinde kötü durumda değildi ama tedavi edilmediği için kötüleşti" ifadelerini kullandı.

yeni-proje-7.jpg

YALAN DOKTORUN İNFAZI

Gök, Hakan Doğukan Taşçı’nın bebeğin ailesine kendisini doktor olarak tanıttığını, bu nedenle bebeğin hayati tedavilerden mahrum kaldığını belirtti. "Hakan, sadece kalp ilacı verebiliyordu ama bir süre sonra bebeği ağır narkotik ilaçlarla uyutmaya başladı. Bebeğin durumu kötüleşti ama Taşçı, bu süreci 1.5 ay boyunca sürdürdü" dedi. Gök, bu süreçte Taşçı ile arasında geçen ve bebeğin yaşamı hakkında kaygılarını dile getiren "gebert onu" konuşmasının pişmanlık yarattığını da ekledi.

İTİRAF EDİLEN USULSÜZLÜKLER

Hasan Basri Gök, "Fırat Sarı’nın talimatlarıyla epikriz raporları ile oynadım. Hastalarla ilgili usulsüzlükler yaptım, ancak bu durumda başka bir bebeğin ölümü ile ilgili bir sorumluluğum yok" açıklamasında bulundu. Gök, 2024 yılının Ocak ayında bu usulsüzlükleri daha fazla kaldıramayarak hastaneden ayrıldığını da sözlerine ekledi.

yeni-proje-8.jpg

ŞİKAYET VE İFŞA

Hemşire Hakan Doğukan Taşçı, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak için ifadesinde, "Fırat Sarı beni bu işlerin içine soktu. Hastanede doktor olması gerekirken, beni kullanarak usulsüzlükler yapıyordu" dedi. Taşçı, birçok özel hastane ile çalıştığını ve bebekleri hastanelere sevk ederek para kazanmak için risk aldığını belirtti. "Şeyhmus Çelik’in yerine epikriz yazdım, bu durumdan doktorların haberi vardı" diyerek, kendi rolünü de açığa çıkardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN