Asgari ücret zam oranı bu seviyeyi geçmeyecek! Prof. Dr. Evren Bolgün'den canlı yayında nokta atışı tahmin

Asgari ücret zam oranı bu seviyeyi geçmeyecek! Prof. Dr. Evren Bolgün'den canlı yayında nokta atışı tahmin

Ekonomist Prof. Dr. Evren Bolgün, asgari ücrete yapılacak zam oranını canlı yayınında açıkladı. İşte, 2025 asgari ücret tahmini...

Türkiye'de milyonlarca çalışan asgari ücrete gelecek zammı beklerken, uzmanların tahminleri ilgiyle takip ediliyor. Ekonomist Prof. Dr. Evren Bolgün, asgari ücrete gelebilecek zam oranını açıkladı.

2025 ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Halktv'de yer alan habere göre, asgari ücrete gelecek zammın enflasyona göre belirleneceğini söyleyen Prof. Dr. Evren Bolgün, şöyle konuştu:

"1 Ocak 2025 tarihinden itibaren açıklanacak ve aynı 2024 yılında olduğu gibi tek seferde yapılacak asgari ücret artışı beklenen enflasyona göre yapılacak. O da yüzde 17.5. Bunun üstüne bir miktar iyileştirme refah payı katkı payı vs. gibi paylar gelecektir. Ama ne gelirse gelsin 2025 yılında asgari ücrette yüzde 25'i geçmeyen yüzde 20 ile 25 arasında bir ücret artışı olacak."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN