Skandala karışan hastanede gergin bekleyiş: Aileler bebeklerini almayı bekliyor

Lisansı iptal edilen Avcılar’daki özel hastanede bebekleri tedavi gören hasta yakınları, bebeklerinin başka hastanelere sevk edilmesi için gergin bir bekleyişe girdi. Hastane yönetiminin yatıştırma çabaları sonuç vermezken, İl Sağlık Müdürlüğü tahliye hazırlıklarını sürdürüyor.

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından haklarında iddianame hazırlanan ve lisansı bakanlıkça iptal edilen eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun sahibi olduğu Avcılar’daki Özel Avcılar Hospital'de tedavi gören hasta yakınları, bebeklerini almak için hastane önünde toplandı. Özellikle yenidoğan ünitesinde tedavi altında olan bebeklerin aileleri, çocuklarının bir an önce tam donanımlı ambulanslarla başka hastanelere nakledilmesini talep etti. Bekleyiş sırasında hasta yakınları ile hastane personeli arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Skandalla gündeme gelen hastanede tedavi gören bebeklerin aileleri, yaşanan gelişmelerin ardından büyük bir endişe içine girdi. Aileler, bebeklerinin en kısa sürede güvenli bir şekilde başka sağlık merkezlerine sevk edilmesini beklerken, hastane yönetimi durumu kontrol altına almaya çalıştı. Ancak bu yatıştırma çabaları yetersiz kaldı ve gerginlik zaman zaman arttı.

İl Sağlık Müdürlüğü’nün, hastanedeki tahliye süreci için gerekli hazırlıkları yaptığı ve bebeklerin sağlık durumuna uygun hastaneler ile ambulans organizasyonlarının sağlanması için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi. Aileler ise bebeklerinin güvenli bir şekilde nakledilmesi için süreç boyunca beklemeye devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN