'Yenidoğan' skandalının ardından bakanlık harekete geçti: 10 hastane kapatıldı

'Yenidoğan' skandalının ardından bakanlık harekete geçti: 10 hastane kapatıldı

'Yenidoğan Çetesi' soruşturması kapsamında 9 hastane daha kapatıldı. Sağlık Bakanlığı, SGK'yı dolandıran ve birçok bebeğin ölümüne neden olan çete ile iş birliği içindeki hastanelerin ruhsatlarını iptal etti. Bugün erken saatlerde Tekirdağ'daki Özel Reyap Hastanesi'nin ruhsatının iptal edilmesinin ardından toplam 10 hastane kapatılmış oldu. İddianamede ise 19 sağlık kuruluşunun adı geçiyor.

SEDA İNCİRKUŞ

'Yenidoğan Çetesi' skandalının ortaya çıkması toplumda büyük bir tepkiye neden oldu. Haksız kazanç elde etmek ve SGK'yı dolandırmak için yenidoğan bebekleri ölüme götüren çeteyle iş birliği içindeki isimler ve özel hastaneler, 2023'te CİMER şikayetiyle başlayan sürecin ardından İstanbul Emniyeti tarafından tek tek incelendi.

İddianamede 19 sağlık kuruluşunun adı geçerken bugün soruşturma kapsamında önemli bir gelişme yaşandı. Önce Tekirdağ'daki Özel Reyap Hastanesi'nin ruhsatı iptal edildi. İlerleyen saatlerde Sağlık Bakanlığı, 9 hastaneyi daha kapattı.

Yenidoğan bebeklerin sağlığını tehlikeye atan, bazılarının ölümüne neden olan 9 hastanenin daha faaliyetlerinin durdurulduğu bildirildi. Bakanlık tarafından İstanbul Valiliği'ne gönderilen resmi yazıda, Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın 28 Eylül'de yayımladığı rapora istinaden ruhsat iptali kararının uygulanacağı belirtildi. Bakanlığın kapatma kararı almak için 21 gün beklemesi ise dikkat çekti.

yhn-001.jpg

Valiliğe gönderilen yazıda kapatıldığı bildirilen hastaneler şöyle:

Özel Avcılar Hospital Hastanesi
Özel TRG Hospitalist Hastanesi
Özel Birinci Hastanesi
Özel Güney Hastanesi
Özel Bağcılar Medilife Hastanesi
Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi
Özel Reyap İstanbul Hastanesi
Özel Şafak Hastaneleri
Özel Silivri Kolan Hospital Hastanesi

Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasında, hastanelerdeki mevcut hastaların nakil işlemleri yapılmadan yeni hasta kabulünün durdurulacağı belirtildi. Skandalın baş aktörlerinden olan bu hastanelerin, yenidoğan ünitelerinde bebeklerin ihmali tedavilere maruz kaldığı ve bu süreçte haksız kazanç sağlandığı biliniyor.

Bu sabah ruhsatı iptal edilen ilk hastane Tekirdağ'daki Özel Reyap Hastanesi olmuştu. Hastanede tedavi gören hastalar ruhsat iptali kararının ardından taburcu edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN