Filistin Direnişi İki İsrail askerini öldürdü! Bir günde üç ayrı katliam: 48 Filistinli hayatını kaybetti

Filistin Direnişi İki İsrail askerini öldürdü! Bir günde üç ayrı katliam: 48 Filistinli hayatını kaybetti

Filistin Sağlık bakanlığı kaynaklarına göre, İsrail’in Cumartesi sabahından bu yana Gazze’nin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında 48 Filistinli yaşamını yitirdi.

Saldırılar özellikle Cebaliye Mülteci Kampı, Kemal Advan Hastanesi’nin girişi, Tel Zatar’daki Avde Hastanesi ve Magazi ile Nuseyrat kampları gibi merkezi bölgelere yoğunlaştı. Ayrıca Rafah şehri de hedef alındı.

Filistin direniş grupları, İsrail’in farklı konumlarındaki birliklerine karşı operasyonlar düzenledi, özellikle Cebaliye’de kuşatma altındaki kampta çatışmalara girdi. İsrail ordusu bu saldırılar sırasında iki askerinin öldüğünü ve iki subayın ağır yaralandığını açıkladı.

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun son 24 saat içinde Gazze’de 3 katliam gerçekleştirdiğini ve 19 kişinin cansız bedeninin, 91 yaralının hastanelere ulaştığını belirtti. 7 Ekim 2023'te başlayan saldırılardan bu yana toplamda 42.519 kişi hayatını kaybederken, 99.637 kişi yaralandı.

CEBALİYA’DA OKUL VE HASTANELER İSRAİL ORDUSUNUN HEDEFİNDE

Cebaliye Kampı’ndaki evlere düzenlenen bir hava saldırısında 5 kişi hayatını kaybederken, çoğu çocuk olmak üzere çok sayıda kişi yaralandı. Yaralılar ve hayatını kaybedenler Maamdan Hastanesi’ne kaldırıldı, bazı yaralıların durumu ağır.

İsrail ordusu ayrıca Cebaliye'deki Yemen Said Hastanesi’ndeki yaralıları kuşatarak tahliyelerini engelledi. Filistin Okulu’nu basan İsrail güçleri, Hafsa Okulu’nun kapısında mevzilendi. Ebu Hüseyin Okulu’na yapılan topçu saldırısı sonucu yangın çıktı ve okulda barınan sivillerin kurtarılması için çağrılar yapıldı.
Kampın kuşatma altındaki halkı, insani koşulların giderek kötüleştiğini söylerken uluslararası müdahale çağrısında bulundu.

İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari, İsrail’in kuzeydeki sivilleri "sürekli baskı uygulayarak" göç etmeye zorladığını ifade etti. Ancak sadece doğu hattındaki Selahaddin Yolu üzerinden göç etmelerine izin verildi.

GAZZE’NİN ORTA VE GÜNYE BÖLGELERİNDEKİ SALDIRILAR

Gazze'nin merkezindeki Magazi Mülteci Kampı’na düzenlenen saldırıda 11 kişi yaşamını yitirdi ve çok sayıda kişi yaralandı. Enkaz altında kalan kişileri kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Han Yunus’un doğusundaki Huzaa beldesinde bir araca düzenlenen saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, kurtarma ekipleri Rafah’taki Şabura Kampı ve Hirbet el-Ades bölgesinde 4 kişinin cansız bedenini enkaz altından çıkararak Nasır Tıp Kompleksi’ne sevk etti.

FİLİSTİN DİRENİŞİNİN OPERASYONLARI

Filistinli direniş grupları, işgal güçlerine karşı çeşitli cephelerde saldırı düzenledi. Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, Cebaliye’de dört Merkava tankını ve iki D9 buldozerini patlayıcılarla hedef aldığını duyurdu. Ayrıca, bir İsrail askerî birliğine yönelik düzenlenen saldırıda hafif silahlar ve el bombaları kullanıldı.

İslami Cihad’ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri, Kasasib bölgesinde iki Merkava tankını RPG füzeleriyle hedef aldığını açıkladı. Aynı zamanda, Tel Zater bölgesindeki Zaviye Camii yakınlarında bir Merkava tankını önceden yerleştirilen ‘Sakip’ adlı patlayıcıyla imha etti.

Gazze’nin Zeytun Mahallesi doğusunda, iki İsrail zırhlı aracı da Sakip patlayıcılarıyla hedef alındı. Ayrıca, Kudüs Seriyyeleri, ‘Quadcopter” tipi bir İsrail drone'unu düşürüp ele geçirdiğini duyurdu.

İsrail ordusu, uluslararası çağrılara rağmen Cebaliye’deki operasyonlarını genişletmeye devam etti. 7 Ekim 2023'te başlatılan saldırılar kapsamında Cebaliye’ye yönelik bu kara operasyonu, bölgedeki üçüncü büyük saldırı olarak kayıtlara geçti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN