Bu şehirler borç içinde yüzüyor! BDDK “en batık” şehirleri açıkladı: Listenin ilk sırasında bakın hangi şehir var…

Bu şehirler borç içinde yüzüyor! BDDK “en batık” şehirleri açıkladı: Listenin ilk sırasında bakın hangi şehir var…

Ekonomik şartların her geçen gün zorlaştığı bu dönemde Türkiye’nin “en batık” şehirleri açıklandı. BDDK tarafından yayınlanan raporda 5 şehrin aynı bölgede olması dikkat çekti. İşte detaylar…

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), yayımladığı yeni raporla tüketici kredilerinde takibe düşen vatandaşların şehirlerine göre sıralamasını yaptı. Türkiye’nin risk haritasında, borçları en fazla kanuni takibe düşen 5 şehrin aynı coğrafi bölgede bulunması dikkat çekti. Yüksek enflasyon, milyonlarca insanı tüketici kredileri ve kredi kartlarıyla yaşamaya zorlayarak, ekonomik zorluklar altında borç batağına sürüklüyor.

yeni-proje-1-001.jpg

KANUNİ TAKİBE DÜŞENLERİN ORANI ARTIYOR

Son yıllarda bankalar tarafından belirlenen yasal süreçte borçlarını ödemeyen kredi ve kredi kartı kullanıcılarının takibe düşme oranları yükselişe geçti. BDDK’nın yayınladığı liste, Türkiye genelinde kanuni takibe düşen şehirlerin durumunu gözler önüne serdi. Yüzde 10’un üzerinde yasal takip oranına ulaşan dört şehir bulunurken, bu şehirlerin coğrafi olarak aynı bölgede yer alması dikkat çekici bir durum.

yeni-proje.jpg

DİYARBAKIR LİDERLİĞİ ELDE ETTİ

Sıralamanın zirvesinde yüzde 12.5’lik kanuni takip oranıyla Diyarbakır yer alıyor. İşte Türkiye’nin en ‘batık’ şehirleri ve yasal takip oranları:

  1. Diyarbakır - %12.5
  2. Mardin - %11.1
  3. Batman - %10.8
  4. Şanlıurfa - %10.4
  5. Şırnak - %8.3
  6. Adana - %6.7
  7. Hatay - %6.7
  8. Adıyaman - %5.7
  9. Muş - %5.6
  10. Hakkari - %5.5

Bu şehirlerdeki yüksek borçlanma oranları, ekonomik belirsizliklerin ve yüksek enflasyonun bir yansıması olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan illerin durumu, yerel ekonomilerin zayıflığını ortaya koyuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN