Operasyon sırları Telegram’da ifşa edildi: İsrail’in İran’a misilleme planı sızdırıldı

Operasyon sırları Telegram’da ifşa edildi: İsrail’in İran’a misilleme planı sızdırıldı

İsrail’in Walla haber sitesi, ABD’li yetkililere dayandırdığı haberinde, İsrail’in İran’a yönelik saldırı hazırlıklarına dair ABD istihbarat belgelerinin sızdırıldığını bildirdi.

Yetkililer, bu sızıntının İran bağlantılı bir Telegram hesabında gerçekleştiğini belirtti.

İsrail kaynaklı haberlere göre, ABD’li yetkililer bu sızıntıyı son derece ciddi bulurken, olayın İsrail’in operasyon planlarını etkilemeyeceğini ifade ettiler. İsrail'den üst düzey bir yetkili ise, güvenlik kurumlarının sızıntının farkında olduğunu ve konuyu ciddiyetle ele aldığını söyledi.

BİDEN’IN AÇIKLAMASI VE İRAN’IN TEPKİSİ

ABD Başkanı Joe Biden, dün yaptığı açıklamada, İsrail’in İran’ın füze saldırılarına nasıl ve ne zaman karşılık vereceği konusunda bilgi sahibi olduğunu söyledi ancak ayrıntıya girmekten kaçındı.
Buna karşılık, İran Dışişleri Bakanı Abbas Irakçi, bugün yaptığı açıklamada, İsrail’in saldırı zamanı ve yöntemini bilen herkesin "hesap vereceğini" ifade etti.

İSRAİL’İN YANIT PLANI ÜZERİNDE UZLAŞMA

Geçtiğimiz salı günü, İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (KAN), İran’ın saldırısına verilecek yanıtın yöntemi, zamanı ve gücü konusunda tam bir uzlaşmaya varıldığını bildirmişti. Ancak bu planın uygulanması için Bakanlar Kurulu’nun onayı bekleniyor.

operasyon.jpg

Yedioth Ahronoth gazetesi ise, İran’a yönelik saldırı kararının İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Hertsi Halevi tarafından alınacağını ve Bakanlar Kurulu’nun sadece genel hatlarıyla bilgilendirileceğini yazdı.

Amerikan NBC televizyonu da, İsrail’in İran’a yanıt olarak belirlediği hedefler üzerinde çalışıldığını ve yanıtın Yahudi kutsal günü Yom Kippur tatili sırasında gelebileceğini öngördüğünü duyurdu.

1 Ekim’de İran, İsrail’e yönelik büyük bir saldırı düzenleyerek yaklaşık 200 balistik füze fırlattı. İran, bu saldırının, Temmuz sonunda Tahran’da Hamas lideri İsmail Heniyye’nin suikastı ve Güney Beyrut’ta Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ile bir İran Devrim Muhafızı komutanının öldürüldüğü İsrail hava saldırısına misilleme olduğunu açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN