Engelli ve eski hükümlülere müjde! Bakan Işıkhan açıkladı: Hibe desteği başvuruları başlıyor

Engelli ve eski hükümlülere müjde! Bakan Işıkhan açıkladı: Hibe desteği başvuruları başlıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, binlerce engelli ve eski hükümlü vatandaşa müjdeli bir haber verdi. Yeni hibe desteğinin detayları ise merak konusu oldu. İşte detaylar…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, engelli bireyler ve eski hükümlüler için önemli bir hibe desteği müjdesi verdi. Kendi işini kurmak isteyen bu vatandaşlar için toplam 340 proje için 103 milyon 436 bin lira kaynak tahsis edildi. Başvuruların başlayacağı bu süreç, istihdam ve üretime katılmak isteyenlerin hayallerini gerçeğe dönüştürmesine olanak tanıyacak.

p-3.jpg

PROJELERİN DETAYLARI

Bakan Işıkhan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, engelli vatandaşlar ve eski hükümlüler için belirlenen kaynakların detaylarını paylaştı. 2024 yılının ikinci döneminde, toplam 340 proje için dağıtılacak olan hibe destekleri şöyle sıralandı:

  • Eski Hükümlüler: 133 eski hükümlü için 34 milyon 522 bin lira hibe desteği sağlanacak.
  • Engelliler: 194 engelli birey için 60 milyon 238 bin lira hibe desteği tahsis edildi.
  • Mesleki Eğitim Kursları: Engellilere yönelik 12 mesleki eğitim kursu projesi için 7 milyon 818 bin lira destek verilecek.
  • Uyum Projeleri: Bir iş ve iş yerine uyum projesi için ise 858 bin lira kaynak ayrıldı.

Bu kaynakların, engelli ve eski hükümlü bireylerin kendi işlerini kurmaları ve iş yaşamına aktif katılımları açısından büyük bir fırsat sunduğu belirtildi.

engelli-ve-eski-hukumlu-hibe-destegi-basvurulari-basliyor-bakan-vedat-isikhan-mujdeyi-verdi-17293268608594-2.jpg

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Hibe destek başvurularının ne zaman başlayacağına dair kesin tarih henüz açıklanmadı. Ancak, Bakan Işıkhan'ın yaptığı duyuruyla, başvuruların önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor. Engelli ve eski hükümlü vatandaşların, bu süreçte başvurularını hazırlayarak hibe desteğinden yararlanma fırsatını kaçırmamaları öneriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN