Fransız şarkıcı Pascal Danel hayatını kaybetti

Fransız şarkıcı Pascal Danel hayatını kaybetti

Fransız müziğinin sevilen isimlerinden Pascal Danel, 80 yaşında hayata gözlerini yumdu. Özellikle "Klimanjaro'nun Karları" adlı şarkısıyla tanınan sanatçı, unutulmaz eserleriyle müzikseverlerin gönlünde taht kurmuştu.

Fransız müziğinin sevilen isimlerinden Pascal Danel, 80 yaşında hayatını kaybetti. Özellikle "Klimanjaro'nun Karları" adlı şarkısıyla tanınan sanatçı, dünya çapında milyonlarca hayranı olan unutulmaz bir isimdi.

Oğlu Jean-Pierre Danel'in onayıyla menajeri tarafından yapılan açıklamada, sanatçının mesanesindeki pıhtı nedeniyle ameliyat olduğu ve aynı gün kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği belirtildi.

1944 doğumlu olan Pascal Danel, müzik kariyerine bir rock grubuyla başlamıştı. Ancak asıl ününü, "Neiges du Kilimandjaro" yani "Klimanjaro'nun Karları" adlı şarkısıyla yakalamıştı. Bu şarkı, farklı dillere çevrilerek dünya çapında büyük bir başarı elde etmiş ve sanatçının imzası haline gelmişti.

"Klimanjaro'nun Karları" albümü, dünya genelinde 25 milyondan fazla satarak büyük bir rekora imza atmıştı. Şarkının melankolik melodisi ve anlamlı sözleri, dinleyicilerin kalbini fethetmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN