En çok mahkum sayısına sahip ülkeler belli oldu! İşte Türkiye'nin sırası: En fazla mahkum ise o ülkeden çıktı

En çok mahkum sayısına sahip ülkeler belli oldu! İşte Türkiye'nin sırası: En fazla mahkum ise o ülkeden çıktı

En çok mahkum sayısına sahip olan ülkeler açıklandı! Peki Türkiye kaçıncı sırada? En fazla mahkum ise o ülkede bulunuyor...

Dünya genelinde hapishane nüfuslarına dair yapılan araştırmalar, özellikle Amerika Birleşik Devletleri, Çin ve Brezilya gibi ülkelerin ön sıralarda yer aldığını gösteriyor. Cezaevlerindeki mahkum sayıları, ülkelerin sosyal ve ekonomik yapılarına dair önemli ipuçları sunuyor.

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ VE ÇİN LİDERLİĞİ

Cezaevi tipleri ve özellikleri nelerdir? Cezaevi tipleri neye göre belirlenir? - Kamu Haberleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde, 2023 yılı itibariyle 1,767,200 kişi cezaevinde bulunuyor. Bu rakam, dünya genelindeki en yüksek hapishane nüfusu olarak kaydediliyor. Çin ise 1,690,000 mahkumla Amerika'yı takip ediyor. Brezilya ise 835,643 mahkumla üçüncü sırada yer alıyor.

TÜRKİYE KAÇ MAHKUM BULUNUYOR?

Hapishane nüfusları, ülkelerin sosyal ve ekonomik durumlarına dair açık bir gösterge olarak kabul ediliyor. Hindistan'da 554,034 mahkum bulunurken, Rusya'da bu sayı 433,006'ya ulaşıyor. Türkiye'de ise cezaevinde bulunan kişi sayısı 336,315 olarak kaydedilmiş durumda. Bu rakamlar, her ülkenin adalet sistemi ve sosyal yapısının farklılıklarını ortaya koyuyor.

Ekvador'da hapishane isyanı: 50 ölü

DÜŞÜK MAHKUM SAYILARINA SAHİP ÜLKELER

Diğer yandan, bazı ülkelerde hapishane nüfusları oldukça düşük seviyelerde seyrediyor. İsviçre'de sadece 6,445 mahkum bulunurken, Norveç'te bu sayı 2,975, Finlandiya'da ise 2,827 olarak kaydedilmiş. Bu ülkelerdeki düşük mahkum sayıları, ileri düzeydeki ceza adaleti ve sosyal refah politikalarının etkinliğini gösteriyor.

EN AZ MAHKUM BULUNAN ÜLKELER

Dünyada en az mahkum bulunan ülkeler arasında Lüksemburg, Seyşeller ve Lihtenştayn öne çıkıyor. Lüksemburg'da 685, Seyşeller'de 362, Lihtenştayn'da ise sadece 12 mahkum bulunuyor. Monaco'da da sadece 14 kişi cezaevinde bulunuyor. Vatikan ise hiç mahkum barındırmıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN