BM'den İsrail'in TRT'ye saldırısına soruşturma talebi

BM'den İsrail'in TRT'ye saldırısına soruşturma talebi

Gazze Şeridi'nde sivillerin sığındığı Nusayrat Mülteci Kampı'nı bombalayan İsrail ordusunun saldırısında aralarında TRT Arapça ekibinin de bulunduğu bir grup gazeteci yaralandı. BM Sözcüsü Dujarric, saldırıyla alakalı henüz detaylı bilgiye sahip olmadıklarını belirterek olaya ilişkin şeffaf ve güvenilir soruşturma istedi.

İsrail ordusu Gazze'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nı bombaladı. TRT Arapça'nın kameramanı Sami Şahade'nin de aralarında bulunduğu bir grup gazeteci yaralandı. TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, İsrail'in Nuseyrat Kampı'na düzenlediği hava saldırısında TRT Arabi ekibinden kameraman Sami Şahada'nın ayağını kaybettiğini, muhabir Sami Berhum'un durumunun iyi olduğunu belirtti.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, İsrail'in TRT Arabi ekibinine saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Olaya ilişkin henüz detaylı bilgiye sahip olmadıklarını kaydeden Dujarric, "Bu olay Gazze'de gazetecilerin karşılaştığı tehlikeleri açık bir şekilde gösteriyor" ifadesini kullandı.

Dujarric olaya ilişkin şeffaf ve güvenilir soruşturma istedi.

Gazze'de TRT'ye çalışan gazeteci dahil Filistin, Sudan ile birçok farklı yerde gazetecilerin zorluklarla karşılaştığına dikkati çeken Dujarric, "Dünyanın her yerinde gazeteciler işlerini güvenli bir şekilde yapmak için çaba sarf ediyor" ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN