Bangladeş'te yasa değişikliği protestoları şiddetlendi: En az 150 kişi hayatını kaybetti

Bangladeş'te yasa değişikliği protestoları şiddetlendi: En az 150 kişi hayatını kaybetti

Bangladeş'te devlet memurluğu alımlarıyla ilgili yasa değişikliğine karşı başlayan protestolar, hükümet karşıtı eylemlere dönüşerek şiddetli çatışmalara ve ölümlerine yol açtı. Şu ana dek en az 150 kişinin yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

Bangladeş'te devlet memurluğu alımlarıyla ilgili yasa değişikliği protestoları büyük çaplı hükümet karşıtı eylemlere dönüştü. Son bir haftada ölenlerin sayısı 150'yi geçti, ancak gerçek sayının daha yüksek olduğu iddia edildi. Eylemler sırasında polis ve protestocular arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. 18 Temmuz'dan bu yana sokağa çıkma yasağı ve internet kısıtlaması uygulanıyor. Gösterilere katılan öğrenciler, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını ve sorumlu bakanların istifasını talep etti.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre yasa, kamu sektöründeki işlerin üçte birini bağımsızlık savaşına katılanların akrabalarına ayırıyordu. Yüksek mahkeme bu düzenlemeyi kısmen iptal etti. Protestolar, ülkenin en büyük ve şiddetli gösterileri olarak kaydedildi. Ekonomik büyümeye rağmen gençlerin işsizlik sorunu sürüyor ve yolsuzluk iddiaları hükümete karşı öfkeyi artırmış durumda. Başbakan Şeyh Hasina'nın uzun süredir iktidarda olması ve demokratik süreçlerdeki eksiklikler de protestoların sebeplerinden.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN