Avusturyalı çiftçilerden ‘tarım politikaları’ protestosu

Avusturyalı çiftçilerden ‘tarım politikaları’ protestosu

Avusturya başkenti Viyana’da sokağa dökülen çiftçiler, traktörleriyle hükümet binasının önüne giderek hükümetin tarım politikalarını protesto etti.

Başkent Viyana’daki başbakanlık binası önünde düzenlenen gösteriye bazıları traktörleriyle gelen protestocular, maliyetlerdeki artış, Avrupa Birliği (AB) dışından daha uygun fiyata ithal edilen ürünlerin yol açtığı rekabet sorunu, son iki yıldır uygulanan ikilim vergisi ve sıkı denetimlerden duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

‘SEÇİM ÖNCESİ SİYASET MALZEMESİ YAPIYORLAR’

Aşırı sağcı FPÖ’den temsilcilerin de konuşma yaptığı gösteride, hükümet karşıtı slogan atıldı. Bu arada Avusturya Çiftçiler Birliği, aşırı sağcı FPÖ'nün yaklaşan seçimler öncesinde çiftçileri siyasete alet etmek istendiğini ve bu nedenle gösteriye destek vermeyeceğini duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN