Almanya’da 'sessiz tilki' işaretine yasak: Eğitimciler yıllardır öğrencilerine kullanıyordu

Almanya’da 'sessiz tilki' işaretine yasak: Eğitimciler yıllardır öğrencilerine kullanıyordu

Almanya'daki yuva ve okullarda gürültü yapan çocukları uyarmak için kullanılan 'Sessiz tilki' işareti, 'Bozkurt' işaretiyle karıştırılmasın gerekçesiyle yasaklandı.

A Milli Takımı oyuncusu Merih Demiral’ın Avusturya maçında yaptığı "bozkurt" sevinci tartışmaları devam ederken, Almanya’da yuva ve okullarda gürültü yapan çocukları ve öğrencileri uyarmak için yıllardır uzun yıllardır kullanılan ve ‘Bozkurt selamı’ işaretinin aynısı olan ‘Sessiz tilki’ (Leisefuchs-Schweigefuchs) uyarısının yasaklandığı öğrenildi.

BREMEN'DE ARTIK YASAK

Merih Demiral'in gol sevinci sonrası yasaklanan işareti, öğretmenler orta ve yüzük parmaklarını başparmaklarıyla birleştirip, işaret parmaklarını yukarı kaldırarak çocukları ve öğrencileri 'sessiz olmaya' teşvik etmek için bu işareti kullanıyorlardı. Ancak bu işaretin, bazı çevrelerce 'Bozkurt' işaretiyle karıştırılabileceği ve çağdaş eğitim ortamlarında uygun olmadığı düşünülerek, Bremen eyaletinde yasaklandığı bildirildi.

ALMANYA'DA TARTIŞMA KONUSU BOZKURT İŞARETİ

Konuyla ilgili olarak Almanya genelinde bir tartışma başladı. Almanya Öğretmenler Birliği Başkanı Stefan Düll, öğretmenleri ve eğitmenleri işaretin kullanımı konusunda daha duyarlı olmaya çağırdı. Düll, çocukları sessiz olmaya teşvik etmenin alternatif yollarının bulunduğunu vurguladı ve bazı okulların 'sessiz tilki' işareti yerine gong veya işaret dilini tercih etmeye başladığını belirtti.

The Guardian'ın haberine göre, Bremen'deki Alman aileler uzun süredir bu işaretin kullanımına son verilmesi talebinde bulunuyordu. İşaretin 'Bozkurt' işaretiyle karıştırılma riski, tartışmaların odak noktasını oluşturdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN