Almanya lideri Scholz’dan AB savunması için ‘ortak borçlanmaya’ ret

Almanya lideri Scholz’dan AB savunması için ‘ortak borçlanmaya’ ret

Rusya’nın Ukrayna işgalinin patlak vermesinden bu yana AB ülkelerinin savunma harcamaları artarken, AB lideri Scholz, bölgede yeni savunma harcamalarını ortak borçlanma yoluyla finanse etme önerisini reddettiklerini bildirdi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, bazı Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden gelen "yeni savunma harcamalarını ortak borçlanma yoluyla finanse etme" önerilerini reddettiğini söyledi.

AB Zirvesi'nin ardından Brüksel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Scholz, ülkesinin AB devletleri arasında daha güçlü savunma iş birliğini desteklediğini ancak ortak AB borçlanmasının bunu başarmak için doğru yol olmadığını savundu. Ayrıca, "Silahlanmayı finanse etmek için devlet tahvili, yani eurobond çıkarmamızı kabul etmek istiyor muyum? Cevabım hayır" diye ekledi.

‘BAŞKA FONLAR ÜZERİNDEN YAPILABİLİR’

Olaf Scholz, ulusal savunma bütçelerinin AB'nin mali kaynaklarıyla yeniden finanse edilmesine de karşı olduğunu belirtti. Üye devletler ve Avrupalı savunma sanayi şirketleri arasında daha yakın savunma iş birliğini desteklemek üzere çeşitli araştırma ve sanayi fonlarına sahip olduğunu ifade eden Scholz, "Savunma konusunda aramızda daha iyi bir işbirliği istiyor muyum? Evet" diye konuştu.

Schols, bu iş birliğinin NATO içinde ve ayrıca AB tarafından sağlanan endüstriyel fonlar ve araştırma fonları yapılabileceğini kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN