ABD'den Ukrayna'ya savaş suçlarının toplanmasında yardım

ABD'den Ukrayna'ya savaş suçlarının toplanmasında yardım

ABD, Ukrayna'ya Rusya'nın savaş suçlarını soruşturmasında yardımcı olacak ekipmanlardan oluşan yeni bir yardım paketi sağladı. Ukrayna İçişleri Bakanlığı, yeni pakette 66 araç, 250 drone, dokuz adet 3D lazer yer tarama cihazı ve bir DNA laboratuvarının yer aldığını söyledi.

Ukrayna'ya Kongre'de sağlanacak 60 milyar dolarlık fon konusunda devam eden çıkmazın ortasında ABD, daha küçük yardım teslimatları göndermeye devam ediyor.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre, Pentagon Sözcüsü General Pat Ryder, Şubat ayının başında hava savunma füzeleri ve diğer mühimmatların Ukrayna'ya gönderildiğini ima etmişti.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı'nın bildirdiğine göre ABD, Ukrayna'ya Rusya'nın savaş suçlarını soruşturmasında yardımcı olacak ekipmanlardan oluşan yeni bir yardım paketi sağladı. İçişleri Bakanlığı yeni pakette 66 araç, 250 drone, dokuz adet 3D lazer yer tarama cihazı ve bir DNA laboratuvarının yer aldığını söyledi.

SAVAŞ SUÇLARINA İLİŞKİN KANITLAR HIZLICA BELGELENECEK

İçişleri Bakanı Ihor Klymenko, ekipmanın Ukrayna'nın Rus savaş suçlarına ilişkin kanıtları hızlı ve kaliteli bir şekilde belgelemesine yardımcı olacağını söyledi.

Toplantıda bulunan ABD'nin Ukrayna Büyükelçisi Bridget Brink, "Birimlerinizin mümkün olduğu kadar güvenli bir şekilde kanıt toplayabilmesi ve Rus ordusunun Ukrayna topraklarında işlediği korkunç suçları dünyaya kanıtlayabilmesi için bu yardımı sağlıyoruz" dedi.

Klymenko, neredeyse iki yıldır süren geniş çaplı savaş boyunca ABD'nin, Rus savaş suçlarının soruşturulmasına ve belgelenmesine yardımcı olmak için 287 milyon dolardan fazla ekipman sağladığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN