ABD, Suriye'ye IŞİD'le savaşacak özel birlik gönderiyor

ABD, Suriye'ye IŞİD'le savaşacak özel birlik gönderiyor

ABD ordusuna bağlı özel harekat birliğinden küçük bir grubun Suriye'ye gönderileceği bildirildi. Suriye'ye gönderilecek özel birliğin 50 kişiden oluştuğu iddia edildi.

ABD medyasında yer alan haberlere göre, isminin açıklanmaması koşuluyla açıklamada bulunan ABD'li üst düzey yetkililer, ABD'nin özel harekat birliğine ait küçük bir grubun, terör örgütü IŞİD ile mücadele eden gruplara yardım etmek ve onları eğitmek üzere Suriye'ye göndereceğini belirtti.

Duyuru Beyaz Saray tarafından yapılacak

Yetkililer, gidecek ABD birliğinin Suriye'nin kuzeyinde konuşlanacağını kaydetti. Bu adımı ABD'nin IŞİD stratejisinde "değişiklik" değil, "yön değiştirme" olarak tanımlayan yetkililer, birliğin gideceğine yönelik duyurunun bugün Beyaz Saray tarafından yapılacağını ekledi.

IŞİD'le mücadele edecek ilk birlik

ABD'nin şu anda Irak'ta Iraklı güvenlik güçlerini eğitmek ve ABD'nin tesislerini korumak için yaklaşık 3 bin 300 askeri bulunuyor. Ancak Suriye'ye gidecek özel birliğin IŞİD ile mücadele kapsamında bu ülkeye sevk edilecek bilinen ilk birlik olarak dikkat çekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN