ABD İncirlik Üssü'ne A-10 ve F 15 uçakları konuşlandıracak

ABD İncirlik Üssü'ne A-10 ve F 15 uçakları konuşlandıracak

Reuters haber ajansının iddiasına göre Amerika Birleşik Devletleri İncirlik Üssü'ne A-10S ve F -15S uçakları konuşlandıracak. Haber ajansına konuşan ABD'li bir yetkili talimatın ABD Başkanı Barack Obama'dan alındığını söyledi. Öte yandan Obama yönetimi Suriye'ye 50 kişilik özel kuvvetin gitmesine izin verdi.

İngiliz haber ajansı Reuters'in iddiasına göre Amerika Birleşik Devletleri Adana'da bulunan İncirlik Üssü'ne  A-10S ve F 15S uçakları konuşlandıracak. Haber ajansına konuşan ABD'li bir yetkili "Obama İncielik  Üssü'ne A-10S ve F-15S tipi uçaklar konuşlandırılması talimatını verdi" açıklamasını yaptı.

50 kişilik özel kuvvet Suriye'ye gidecek

Obama yönetimi, IŞİD'le daha etkili mücadele edebilmek için yeni adımlar atıyor. Obama, bu çerçevede yaklaşık 50 kişilik özel kuvvetin Suriye'ye gönderilmesine onay verdi.

Suriye'ye gidecek ABD askerleri çatışmaya girmeyecek ancak IŞİD ile savaşan ılımlı muhalif gruplara destek verecek. Ürdün, Lübnan ve Irak'ın IŞİD'le mücadelesine de askeri destek sağlanacak. Erbil'e de ek özel kuvvet gönderilecek.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, ABD ordusuna bağlı 50 kişilik özel harekat biriminin terör örgütü IŞİD'le mücadele kapsamında Suriye'ye gönderileceğini açıkladı.

"Bu birimin muharebe misyonu bulunmuyor"

Earnest "Bu özel harekat birliğine bağlı birim Suriye'de olacak ve ılımlı muhalif güçlere eğitim, danışmanlık ve yardım desteğinde bulunacak. Bu birimin muharebe misyonu bulunmuyor. Suriye'deki stratejimiz değişmedi. Başkan Obama'nın aldığı bu karar, DAEŞ'e karşı ilerleme sağlayan güçlere desteğimizi daha da artırmak için" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN