Her kaşıkta lezzet patlaması! Fransız mutfağından krem karamel tarifi: Tatlıcılardaki lezzeti unuttur

Her kaşıkta lezzet patlaması! Fransız mutfağından krem karamel tarifi: Tatlıcılardaki lezzeti unuttur

Bugün mutfaklarımızda en sevilen tatlılardan biri olan krem karamel tarifine göz atıyoruz. Yumuşacık dokusu, karamelin eşsiz tadıyla birleştiğinde damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Peki, bu zarif tatlıyı evde yapmak ne kadar zor olabilir?

Fransız mutfağının zarif tatlılarından biri olan krem karamel, yumuşak dokusu ve enfes karamel sosu ile tatlı severlerin vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Özellikle özel davet sofralarının baş tacı olan bu tatlı, hem görüntüsüyle hem de damakta bıraktığı tatla etkileyici bir izlenim bırakıyor. Şimdi, adım adım bu eşsiz lezzetin tarifini sizlerle paylaşacağız.

MALZEMELER

5 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

6 adet yumurta

1 paket vanilya

1/2 adet limon kabuğu

Karameli için:

1 su bardağı toz şeker

4-5 yemek kaşığı su

616ed4d04e3fe11ed42182a3.webp

YAPILIŞI

  • Öncelikle, toz şekeri geniş bir tavaya alın ve kenarlarından 4-5 yemek kaşığı su ile ıslatın ve karıştırmadan bırakın. Bir süre sonra şekerin renk almaya başladığını göreceksiniz. O zaman karıştırabilirsiniz.
  • Açık kahve rengine dönünce ocaktan alın. Tatlı kaselerinizi derin bir fırın tepsisine dizin. Her birinin tabanına birer kaşık karamel dökerek paylaştırın.
  • Karameli hızlıca kaselerin tabanına yayın ve donması için bir kenara koyun.
  • Bu sırada, geniş bir karıştırma kabında yumurtaları ve şekeri iyici köpürene kadar karıştırın. Vanilya ve limon kabuğu rendesini ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • Köpüren yumurtalara yavaş yavaş 1 litre sütü ilave ederek karıştırmaya devam edin. Karışımın üstündeki köpüklü tabakanın hepsini bir kepçe yardımıyla sıyırarak alın.
  • Karışımı karamelini koyduğunuz tatlı kaselerine eşit şekilde paylaştırın. Kapların yarısına gelecek kadar kaynamış suyu fırın tepsisine ekleyin. Arzu ederseniz tepsiyi fırına koyduktan sonra da suyunu ilave edebilirsiniz.
  • Tatlıları, önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika, üzerleri hafifçe kızarana dek pişirin. Krem karamel hazır! Fırından çıkardığınız krem karameller oda sıcaklığına geldikten sonra üzerini streçleyerek buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.
  • Krem karamel hazır! Dinlenmiş krem karamelin kenarlarını dikkatlice bir bıçak yardımıyla ayırdıktan sonra tabağa ters çevirerek servis yapın.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN