UEFA, EURO 2016 için kararını açıkladı

UEFA, EURO 2016 için kararını açıkladı

UEFA Paris'te yaşanan saldırılar sonrası EURO 2016 organizasyonun Fransa'da yapılmama ihtimaline dönük bir planları olmadığını açıkladı.

UEFA, Gelecek yıl Fransa'da yapılacak organizasyonun daha önce belirlenene takvime göre gerçekleştirileceğini duyurdu.

Değişiklik yok

Paris'te Fransa-Almanya karşılaşması sırasında düzenlenen bombalı saldırılar sonrası gözler UEFA'ya çevrilmişti. Bu sene Fransa'da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası'nın planlanması konusunda herhangi bir değişiklik yapılıp yapılmayacağı merakla bekleniyordu.

Konuyla ilgili bugün UEFA'dan bir açıklama geldi. Açıklamada, planlamada değişiklik olmayacağı ve Euro 2016'nın belirlenen tarih ve yerde yapılacağı bildirildi.

Turnuva, Fransa'nın Lens, Lille, Paris, Saint-Denis, Saint-Étienne, Lyon, Bordeaux, Nice, Toulouse, Marsilya şehirlerinde yapılacak. Tarihte ilk kez 24 takımın yarışacağı turnuva 10 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Final o statta

Öte yandan şampiyonanın finali, dünya kamuoyunda büyük sarsıntı yaratan Paris saldırısının gerçekleştiği bölgenin yakınlarında bulunan Stade de France'da oynanacak. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN