Yapay zeka sağlıkta çığır açıyor: Gelecekten haber verecek

Yapay zeka sağlıkta çığır açıyor: Gelecekten haber verecek

Yapay zeka sağlıktaki yeniliklerini sürdürüyor. Yapılan araştırmaya göre, yapay zeka ile bir hastanın gelecekte yaşayabileceği olası sağlık sorunları tahmin edilecek.

Yapay zeka ile ilgili yeni bir gelişmeye göre hastaların gelecekteki sağlık sorunları öngörülecek. Bilim insanları, bu teknolojinin doktorlar için teşhis ve hasta takibinde yardımcı olabileceğini belirtti. 811 binden fazla hastanın verileriyle eğitilen yapay zeka aracının, yüzde 76 doğru sonuç verdiği kaydedildi.


1 MİLYONA YAKIN HASTANIN VERİLERİ KULLANILDI

Araştırmacılar, Londra'daki Ulusal Sağlık Servisinden(USS) ve ABD'de kamuya açık bir veri setinden 811.000'den fazla hastanın verilerini kullanarak üç farklı Foresight modelini eğitti.

Foresight olarak bilinen yapay zeka aracı, ChatGPT ile aynı yapay zeka modelleri ailesine aittir, ancak USS kayıtlarından elde edilen bilgiler kullanılarak eğitilmiştir.


YÜZDE 76 DOĞRULUK ORANI

Kayıtlara dayanarak bir hastanın gelecekte yaşayabileceği 10 mümkün rahatsızlık göz önünde bulunduruldu.

Foresight, İngiltere hastanelerinden alınan dataları kullanırken durumu yüzde 68 ve yüzde 76 oranlarında yanlışsız tespit edebildiği kaydedildi. ABD dataları kullanıldığında ise yüzde 88 oranında doğru sonuç vermiştir.
The Lancet Digital Health‘te yayınlanan çalışmanın birinci yazarı Zeljko Kraljevic, Bulguların gösterdiği üzere, yapay zeka aracının hastaların sıhhat seyirlerini tahmin etmede hayli yüksek bir hassasiyete sahip olduğunu, ve bu sayede klinik araştırmaları yönlendirmek için önemli bir araç olarak kullanılabileceğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN