Türkiye'den sadece 20 kişi satın aldı... Ferrari'nin ilk cipi tanıtıldı! İşte Ferrari Purosangue özellikleri

Türkiye'den sadece 20 kişi satın aldı... Ferrari'nin ilk cipi tanıtıldı! İşte Ferrari Purosangue özellikleri

Dünyanın en iyi otomobil üreticileri arasında yer alan Ferrari, ilk SUV otomobil modeli Purosangue'yi sonunda tanıttı. Otomobilseverlerin merakla beklediği Purosangue modeli yoğun ilgi gördü.

En iyi otomobil üreticilerinden biri olan Ferrari, birkaç yıl önce yeni bir SUV üretimi üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı. Birkaç aydır kamuflajlı fotoğrafları internette olan yeni SUV, Ferrari için olduğu kadar SUV dünyası için de bir dönüm noktası oldu.

Meraklılarının uzun süren bekleyişi bugün son buldu ve Ferrari, ilk SUV'si Purosangue'ın tanıtımını yaptı. Adı "Safkan" anlamı taşıyan Purosangue'ın, süper lüks SUV araçların içinde tasarımı ve performansı ile öne çıkıyor.

 ferrari purosangue özellikleri

Otomobil, Modena'daki mühendislerin yıllar süren çalışmalarının sonucunda tam 472 litrelik bir bagaj hacmine sahip. 40/51 oranlarında ağırlık dağılımı olan araç kaputunun altında da V12 motor ve 8 ileri çift kavramalı bir şanzıman bulunuyor. Ferrari markasının en güçlü motorları arasında yer alan motor, tam olarak 725 beygir güç ile 715 Nm tork üretim gücüne sahip.

 ferrari purosangue çıktı

0-100'ü yalnızca 3.3 saniye olan yeni araç, 200 km/sa kadar dört tekerleğine de güç sağlarken 200 km/sa'den sonrasında yalnızca arka tekerleklere güç verebilecek biçimde tasarlanmıştır. Otomobilin en yüksek hız sınırı 310 km/sa olarak belirlendi.

 ferrari purosangue

Sınırlı sayıda üretilecek!

Otomobil yazarı Emre Özpeynirci Twitter hesabından yeni araçla ilgili yaptığı paylaşımda, “12 silindirli modelden yılda yaklaşık 2 bin adet üretilecek. 2023'te Türkiye'ye gelecek araçların hepsi şimdiden satıldı. Şu an için 20'den fazla bekleyen var. Avrupa fiyatı 390 bin Euro’dan başlıyor.

4 kişilik ve büyük bagajlı Ferrari. Gerçekten çok değişik duygular içindeyim. Ters açılan kapıları, içerideki konforu ve teknolojileri ve tabi ki 12 silindirli 715 beygirlik motoru….” ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN