Tiktok'un Türkiye macerası sona erebilir! TBMM Komisyonu, Tiktok'un biletini kesti

Tiktok'un Türkiye macerası sona erebilir! TBMM Komisyonu, Tiktok'un biletini kesti

Milyonlarca kullanıcıs olan video paylaşım sitesi Tiktok'un geleceği hakkında açıklama yapan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı, Tiktok'un yasaklanması ihtimaline dikkat çekti. İşte detaylar...

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, video paylaşım sitesi Tiktok'un Türkiye'de yasaklanabileceğini söyledi. Kurallara uymayan dijital platformlara karşı sert önlemler alınacağını belirten Hüseyin Yayman, Tiktok'un da bu kapsamda değerlendirildiğini ve yasaklanma ihtimalinin ciddi şekilde üzerinde durulduğunu ifade etti.

TİKTOK, TÜRKİYE'DE YASAKLANIYOR MU?

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bu işin sonu Tiktok'u yasaklamaya kadar gidecek" dedi.

Tiktok'un Türkiye'de yasaklanması kararı, platformun toplumsal ve siyasal etkileri göz önünde bulundurularak alınacak. Komisyon, platformun ülke içindeki etkilerini ve güvenlik risklerini detaylı bir şekilde değerlendirecek.

Tiktok'un Türkiye'de yasaklanması durumunda platformu kullanan milyonlarca kullanıcı ne yapacağını bilmiyor. Yasaklama kararının ne şekilde uygulanacağı ve platformun alternatiflerinin neler olduğu merak konusu.

Habergazetesi'nde yer alan habere göre, Tiktok'un kaderi, TBMM'de alınacak olan kararlara bağlı olacak. Platformun geleceğiyle ilgili alınacak kararlar, dijital mecraların Türkiye'deki rolü ve etkisini de şekillendirecek.

TİKTOK KAPATILACAK MI?

Hüseyin Yayman, sosyal medya platformlarından biri olan Tiktok ile ilgili son gelişmelerden bahsetti.

"Aralık ayında komisyonumuza geldi, arkadaşları dinledik; burada çok önemli, temel sorular soruldu" diyen Hüseyin Yayman, şunları söyledi:

"Kamu Politikaları Direktörü dedi ki; 'Bu soruların bir kısmına sözlü cevap vereceğiz, bir kısmına da yazılı cevap vereceğiz' dedi. Biz de, 'Tamam, olur' dedik. Fakat gelen cevaplar ikna edici ve tatmin edici değil. Ne de sorulan sorulara karşılık geliyor. Özellikle bu platformda içerik paylaşımları noktasında çok ciddi eleştiriler var. Size de geliyor yani artık mızrağın çuvala sığmadığı bir durumla karşı karşıyayız.

Son tahlilde, hepimiz milletvekilleri olarak söz hürriyetini, fikir hürriyetini savunuyoruz. Hepimiz sansüre, yasaklamalara karşıyız. Fakat son tahlilde de bir kamu düzeninin sağlanması gerekiyor. Hepimizin çocukları var. Çocukların korunması, ailenin korunması, gençlerin daha sağlıklı bir ruh yapısıyla büyümesi gerekiyor.

Kişisel olarak komisyonumuz da zaten yasaklamalara karşıyız fakat son tahlilde de bu konuyla ilgili bizim komisyonumuzun bir şey yapması gerekiyor. Bunu da ben komisyonumuzun takdirlerine ve tartışmalarına sunmak istiyorum. Tiktok'u Amerika'da yasaklıyorlar. Biz yasaklamalara karşıyız, fakat Türkiye'de de bu işin sonu yasaklamaya kadar gidecek. Çünkü, maalesef ama maalesef, burada asla sözle, tavsiyeyle, ricayla mesafe alamadığımız bir ilişki var."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN