X kullanımı daha da zorlaşıyor, engelleme butonu kalkıyor! Elon Musk duyurdu

X kullanımı daha da zorlaşıyor, engelleme butonu kalkıyor! Elon Musk duyurdu

X kullanımı artık kullanıcılar için daha da zorlaşıyor! Elon Musk duyurdu, engelleme butonu artık yer almayacak! Hoşuna gitmeyen hesapları engelleyemeyeceksiniz...

Elon Musk, sosyal medya platformu X’in (eski adıyla Twitter) köklü özelliklerinden biri olan engelleme işlevinin kaldırılacağını resmi olarak duyurdu. Bu radikal değişiklik, ilk olarak ünlü web geliştiricisi Nima Owji’nin haberi paylaşması üzerine, Musk’ın bu paylaşıma verdiği yanıtla doğrulandı. Musk, uzun süredir beklenen bu yeniliğin yakında kullanıcılarla buluşacağını belirtti.

ENGELLEME ÖZELLİĞİ TARİH OLUYOR

X'te radikal karar! Beğeni sayısı kalkacak mı?

Daha önce kullanıcılar, X’te engelleme özelliğini kullanarak istenmeyen kişilerin paylaşımlarını görmelerini ve etkileşimde bulunmalarını engelleyebiliyordu. Ancak yapılacak yeni düzenleme ile engellenen hesaplar, engelleyen kişinin paylaşımlarını görüntüleyebilecek; fakat beğenme, yorum yapma, paylaşma ya da doğrudan mesaj gönderme gibi etkileşimlerde bulunamayacaklar.

Musk, bu değişikliği ilk olarak geçtiğimiz yıl gündeme getirmiş, ancak o dönemde geri adım atmıştı. Şimdi ise bu plan tamamen hayata geçiriliyor.

Bu değişiklik, özellikle platformda taciz ya da takip sorunları yaşayan kullanıcılar arasında ciddi endişelere neden oldu. Engellenen kişilerin paylaşımları görüntüleyebilmesi, bu içeriklerin ekran görüntüsü alınarak Threads, Facebook veya Instagram gibi diğer platformlarda kötü amaçlarla paylaşılabileceği kaygısını artırıyor.

X'te beğeniler artık görülemeyecek! - Balıkesir Haberleri

Öte yandan, bazı kullanıcılar bu düzenlemeyi olumlu karşılıyor. Mevcut engelleme sisteminin yeterince etkili olmadığını savunanlar, engellenen kişilerin alternatif hesaplar oluşturarak engeli kolayca aşabildiğini belirtiyorlar. Nima Owji de bu görüşü destekleyerek, engellemenin işlevselliğinin sınırlı kaldığını ifade etti.

Musk’ın bu hamlesinin ardındaki nedenler hala belirsizliğini korurken, bazı analistler bu değişikliğin platformdaki etkileşim oranlarını artırma amacı taşıdığını öne sürüyor. Hatta yaklaşan ABD başkanlık seçimleri ile bağlantılı olabileceği yönünde spekülasyonlar da var.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN